Esed güçlerinden Kürt köyünde katliam

Suriye ordusunun Haseke'ye bağlı Kamışlı ilçesine düzenlediği hava saldırısında, arasında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişi öldü.

Esed güçlerinden Kürt köyünde katliam
Esed güçlerinden Kürt köyünde katliam
GİRİŞ 14.04.2013 20:59 GÜNCELLEME 15.04.2013 06:50

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) yetkilileri, Suriye ordusuna ait savaş uçağının Kamışlı ilçesine bağlı Hadade köyünü bombaladığını bildirdi.

Saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, yıkılan evlerin enkazından çıkarılan çok sayıda yaralının ilçedeki hastanelere kaldırıldığını belirten LCC yetkilileri, savaş uçaklarının Haseke'nin Um Keyf köyünü de bombaladığını kaydetti.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi Medya Bölge Sorumlusu Behzat Ebu Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimine bağlı birliklerin bir haftadan bu yana Haseke ve çevresindeki Kürt köylerini bombaladığını söyledi.

Haseke ve Kamışlı'da, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Şam yönetimine bağlı ordu güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşanması nedeniyle savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığını ifade eden Ebu Mustafa, yönetim karşıtı Kürtlerin bölgede silahlı muhaliflerle hareket ettiğini, birçok askeri noktanın ÖSO'nun kontrolüne geçtiğini ileri sürdü.

"Kürtlerin, Esed güçlerini ve ona yardım eden Kürt grupları bölgede istemediğini savunan Ebu Mustafa, "Kuzeyde, muhalif Kürtlerin yardımıyla yakında birçok yer ÖSO'nun kontrolüne geçecektir" diye konuştu.

Ebu Mustafa, Suriye'de Kürtlerin yüzde 80'den fazlasının yönetim karşıtı olduğunu ve bölgedeki bazı Kürt grupların baskısıyla seslerini duyuramadıklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar