Suriye Televizyonu Kuran ayetlerini değiştirdi

Suriye'de bir devlet kanalının haber bülteninin başlangıcında sunucu Kuran'ın ayetlerini değiştirerek Suriye'deki muhaliflere mesaj gönderdi.

GİRİŞ 30.04.2013 15:52 GÜNCELLEME 30.04.2013 16:53
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Abdurrahman Koç'un haberi

Kuran'ın Zelzele süresini baştan aşağı değiştiren sunucu, diğer başka ayetleri de kendince uyarlayıp ayet okuyormuş gibi okudu.
 
İşte sunucunun yaptığı bu tahrifi karşılaştırmalı olarak sunuyoruz.
 
Kuran'daki Zelzele suresi :
 
1- Yer dehşetle sarsıldıkça sarsıldığı,
2- Yeryüzü ağırlıklarını dışarı çıkardığı,
3- Ve insanın "Buna ne oluyor" dediği zaman,
4- İşte o gün yer haberlerini söyler,
5- Çünkü Rabbin ona vahiy ile herşeyi bildirmiştir.
6- O gün insanlar ayrı ayrı gruplar halinde, ilahi divana çıkarlar ki, yaptıkları işler kendilerine gösterilsin.
7- Artık kim zerre ağırlığınca hayır yapmışsa onu görür,
8- Ve kim zerre ağırlığınca şer yapmışsa onu görür.

Bu da sunucu tarafından tahrif edilmiş şekli :

‘Artık yer dehşetle sarsıldı'
‘Suriye adamlarına çağrıda bulundu'
‘Muhaliflere ve ona destek verenlere dendi'
‘Artık yeryüzü haber verdi ki'
‘Vatani görev vahiy ile bildirildi'
‘Direniş bastırılacak ve güçleri parçalanacak'
‘O gün için sabır vardı, bugün için şu olay'
‘Bugünden sonra da kimseye af yoktur'

Devam eden konuşmasında ‘Suriyeli aslanlar'ın meydana çıktığını belirten sunucu, muhalifleri bozgunculukla ve sivilleri öldürmekle suçladı.

Suriye'nin evlatlarının bu ülkeyi kimseye bırakmayacağını kaydeden ana haber sunucusu, Esed rejiminin insan düşmanı olan muhaliflerden çok daha güçlü olduğu konusunda şüphesinin olmadığını belirtti.

Arapların ve Erdoğan'ın Amerika ve diğerleriyle birlikte ‘teröristler'i desteklediğini söyleyen sunucu, dolandırıcılığın, nifakın ve yalancılığın fayda vermeyeceğini belirtirken, kimyasal silah kullanıldığına dair hiçbir delili olmayanların iftira attığını kaydetti.

Sunucu, diğer ayetleri de işte böyle değiştirdi:

‘Kum saati ters çevrildi' 

‘Adaletin yok olduğu kanıtlandı'

‘Ey günahkarlar ve boşa uğraşanlar, Suriye sınırlarında bilinçsiz hareket edenler, Ey delalette olup ta insanları delalete düşürenler, yoksa teröre destek için emir mi aldınız'

‘Artık insan onuruna hesapsızca zarar verdiğiniz zaman geçti, sizin hesabınız görülecektir.'

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler gerçek dost değilki. onun için çin rusya ve marksisitler gerçekten beşşarın dostları ama israil ve batı bizim yine düşmanımız.yaa suriyeden ikide bir israilin suriyeyi bombaladığı haberleri geliyor.kimi bombalıyor?her seferinde beşşar güçlerini sıkıştıran muhalifleri.peki İsrail ve amerikanın muhaliflerden yana görünmesinin muhalifler için zerre kadar faydası oldumu?tabiiki hayır..yani onlarda sizin beşşara çalışıyor.ve beşşar orda kalmaya devam etsin diye elllerinden geleni yapıyorlar. rusya ve çin gibi islam düşmanlarının olduğu yerde İsrail karşıda olacak .öylemi? zaten komünizm ve marksizim israilin öz be öz icadıdr .
    Cevapla
  • ibrahim utku 10 yıl önce Şikayet Et
    NUR DÜLGER'E SORU. Hani demişsin ya Esad'ı detekleyenlerin çoğu kominist ve marksist diye, Bağımsız Suriye Ordu'sunu destekleyen Avrupa ülkeleri, Amerika ve İsrail neci bir zahmet onu bir açıklasana.
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    tabii .tolga aybarsa inanın. yüzbinlerce insan türkiye başta olmak üzere komşu ülkelerde kışı kıyameti çadırlarda üşüyerek geçirdi çadırlarda onlarca insan yandı.türkiye en iyisi idi.hele diğer ülkelerde insanlar rezil oldu.perişan oldu.ama tabii canım hepsi keyfinden.beşşar zaliminin ülkesinde ne fırın bombalandı ne cami yıkıldı ne çoluk çocuk varil bombalarıyla diri diri yakıldı onca türkiyeye kaçan yaralı yaşlı,genç çocuk.feryatları yürek dağlayan anneler.kedi eti yemek için fetva isteyen garipler hepsi beşşarı zor durumda bırakmak için filim çevirdi milltçe.ya Allaha şükür beşşarı destekleyenlerin çoğunun komünist ve marksisit olduğunu öğreniyorum bir şekilde ve bu beni mutlu kılıyor . demekki bu adam öylesine zalimki destekçileri hep bu tip insanlar
    Cevapla
  • nikbinlik t 10 yıl önce Şikayet Et
    ya sabır. ya saçmalamayaın adam bildiğin şiir okumuş kuranı kerimle alakası yok. insanları aptalmı sanıyorsunuz kurandan ayetleri değiştirerek halkı kandırmaya çalışacak kadar aptal olabilirmii? biraz mantıklı olun yaw adamın yazdığının kuranı kerımde ki ayetle bir alaksı yok sadece vatani bir şiir okumuş ya sabır insanımız ne kadar cahil.
    Cevapla
  • Ali 38 10 yıl önce Şikayet Et
    Tolga Aybars senin lafına mı inanalım?. Kuran ayetlerini değiştirenlerin (yorum yapmış olduğumuz haber) dediklerine doğru diyorsun. Yalan ancak bu kadar açık ve net olur! Suriyede hafız esedin de beşar esedinde yaptığı kadın,çocuk ve sivil halk katliamlarına halkın sesiz kalacanımı sandınız. Esedin gırtlağına öyle çökerler ki kuyruğunu bacakların arasına sıkıştırıp sesini çıkaramaz. Anca gücünün yettiği halka bomba atar, fırın bombalar. Ama dur esed oradan indiğinde batılın sesi bu kadar gür olmayacak.İşte o zaman gerçekler ortaya çıkacak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir