Mübarek: 'Mursi için erken'

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin zor bir görev üstlendiğini ve hakkında hüküm vermek için erken olduğunu söyledi.

Mübarek: 'Mursi için erken'
Mübarek: 'Mursi için erken'
GİRİŞ 12.05.2013 15:10 GÜNCELLEME 12.05.2013 16:11

Mısır'da yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Mursi karşıtı yayın çizgisiyle tanınan el-Vatan gazetesi, bir muhabirinin, dün yeniden yargı karşısına çıkarılan Mübarek ile duruşmadan önce çevresindeki güvenlik önlemlerini aşarak görüştüğünü bildirdi.

Halk ayaklanmalarının ardından iki yıl önce iktidardan ayrılmak zorunda kalan Mübarek, ilk kez basına yaptığı açıklamada, Mısır'daki siyasi ve ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Mursi zor bir görevi yerine getiriyor"

Mübarek, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Mursi hakkında bir yargıda bulunmak için erken olduğunu belirterek, "Mursi yeni bir cumhurbaşkanı. Zor bir görevi ilk kez yerine getiriyor. Şimdiden hakkında bir hüküm vermemeliyiz" dedi.

Mübarek, siyasi istikrarsızlık nedeniyle büyük darbe alan ülke ekonomisi ve özellikle yoksul kesimin durumundan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Ülkedeki güvenlik zafiyeti ve Sina bölgesinde silahlı grupların artan etkinliğinden kaygılı olduğunu da ifade eden Mübarek, 30 yıl devam eden iktidarıyla ilgili olarak da, "Tarih hakkımda bir hüküm verecek. Gelecek nesillerin hakkımda insaflı bir değerlendirme yapacağından eminim" diye konuştu.

IMF ile kredi görüşmeleri

Mısır hükümetinin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürüttüğü 4,8 milyar dolarlık kredi müzakereleri hakkında da görüşlerini açıklayan Mübarek, ülke ekonomisi için hayati önem taşıdığı ifade edilen söz konusu krediyle ilgili kaygıları olduğunu söyledi.

Mübarek, "IMF kredisinden ülkem adına endişe duyuyorum. Kredi koşulları çok ağır ve ülke ekonomisi için büyük bir tehlike arz ediyor. Yoksul ve dar gelirli kesim zarar görecek" dedi.

Mübarek, 2011'de göstericiler hakkında ölüm emri vermek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış ancak hakkındaki karar temyizde bozulmuştu.

Mübarek'in geçen Nisan ayında yeniden görülen davasına bakan hakim Mustafa Hasan Abdullah, "tedirgin" olduğu gerekçesiyle davadan çekilerek dosyayı İstinaf Mahkemesi'ne göndermişti.

Mübarek ile iki oğlu, eski İçişleri Bakanı Habib el-Adli ve diğer 6 yetkilinin dün yeniden görülmeye başlanan davaları, 8 Haziran tarihine ertelenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi