Esed'den Arjantin medyasına istifa açıklaması

Suriye Devlet Başkanı Esed, Arjantin medyasına demeç verdi. Rejimin kimyasal silah kullandığı iddialarını yalanlayan Esed, 'İstifa etmeyi düşünmüyorum' dedi.

Esed'den Arjantin medyasına istifa açıklaması
Esed'den Arjantin medyasına istifa açıklaması
GİRİŞ 18.05.2013 21:12 GÜNCELLEME 18.05.2013 21:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, güvenlik güçlerinin muhaliflere yönelik kimyasal silah kullandığı iddialarını yalanladı.

Esed, Arjantin'in resmi haber ajansı Telam ile Clarin gazetesine verdiği demeçte, Batılı kaynakların, hükümet güçlerinin kimyasal silah kullandığına ilişkin iddialarının, kamuoyunu Suriye'ye askeri müdahaleye hazırlamaya yönelik olduğunu ileri sürdü.

Beşşar Esed, "Kimyasal silah kullanımı ve istifama ilişkin Suriye'yi hedef alan suçlamalar her gün değişiyor. Bu, muhtemelen ülkemize karşı bir savaşın başlangıcı" ifadesini kullandı.

"Kimyasal silahların yerleşim alanlarında kullanıldığının söylendiğine" değinen Esed, "Bu silahların kentte ya da banliyöde kullanılması halinde sadece 10-20 kişinin ölmesinin inandırıcı olmadığını" aktardı.

Esed, kimyasal silah kullanılmasının birkaç dakikada binlerce, on binlerce kişinin ölmesi anlamına geldiğini belirterek, böyle bir olayın gizlenemeyeceğini vurguladı.

"İstifa etmeyi düşünmediğini" dile getiren Suriye Devlet Başkanı, ABD Başkanı John Kerry'nin, geçiş hükümetinde Esed'in yer almayacağı yönündeki sözlerine ilişkin soruya, "İstifa etmek kaçmak olur. Kerry'nin ya da başkasının, kimin gideceği, kimin kalacağı konusunda Suriye halkı adına konuşma yetkisi alıp almadığını bilmiyorum. 2014'teki devlet başkanlığı seçiminde buna Suriye halkı karar verecek" yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mehmet ünsal 10 yıl önce Şikayet Et
    Gülermisin ağlarmısın :). Esed denilen adamı zerre sevmiyorum baştan söyleyeyim. İstifa etsene olur etmese ne olur? oradaki halkın Allah yardımcısı olsun. Olan her zaman iyi insanlara oluyor, gariban halka oluyor. Kötüler bi şekilde yolunu her yerde buluyor. Kimyasal silah olayınıda batının yada başka ülkelerin sorgulamasıda çok komik. Irakda yeni silahlarını test eden başta amerika birçok ülke, firma ironi yapıyor başka birşey değil. Esede gelene kadar israel dene zındıklar to0pluluğu filistinde yıllarca kullandı medya neredeydi? Dünya medyası desen (önemli ajanslarda dahil) yahudilerin yada onların safındakilerin elinde... Allah başta müslümanların ve mazlumların yardımcısı olsun. Ahirette bakalım nası siyaset yapacaklar. Katlettikleri insanlar karşılarına getirlince ne diyecekler. Cehennemde onların üstünde "cehennem silahlarını kullanırlar" ozaman bakalım kim yardımcıları olacak..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler