ABD'den Beşşar Esed'e gözdağı
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Esed rejiminin barış görüşmelerine iyi niyetle yanaşmaması durumunda ABD ile Arap ve Avrupalı müttefiklerinin “ülkelerinin özgürlüğü için verdikleri savaşta” Suriyeli muhaliflere sağladıkları desteği arttıracaklarını söyledi.
Suriye'nin Dostları toplantısına katılmak üzere Ürdün'e gelen Kerry, başkent Amman'da Ürdünlü mevkidaşı Nasser Judeh ile ortaklaşa düzenlenen basın toplantısında konuştu. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e ülkede barışın sağlanması için bir adım atması çağrısında bulunan Kerry, Suriye'deki soruna politik bir çözüm bulunamamasının sonucunun Suriyeli muhaliflere daha fazla yardım sağlanması olacağını söylerken, asıl hedeflerinin hükümet ile muhalifleri siyasi bir çözüm üzerinde anlaşabilmeleri için bir araya getirmek olduğunu ifade etti. Kerry, Cenevre II yapılmadığı ve Suriye sorununa barışçıl bir çözüm bulabilmek amacıyla bir araya gelinmediği takdirde ülkedeki katliamın devam edeceği ve dünyanın bunu durdurabilmek için herhangi yapıcı bir çözüm üretemeyeceği konusunda uyarıda bulunarak, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.
Kendi halkı üzerinde kimyasal silahlar kullanan, üniversite öğrencilerine, kadın ve çocuklara havan toplarıyla, füzelerle ve tanklarla saldıran bir kişinin gelecekte bir ülkeyi yönetebileceğine aklı başında hiçbir insan tarafından güvenilmeyeceğini vurgulayan Kerry, Esed'in gitmesinin anlaşmaların odağında bulunduğuna işaret etti. Kerry, bu anlaşmalar ışığında Esed'in kalıp kalmamasına Suriye halkının karar vermesi gerektiğini söyledi.
-
celal yolal 13 yıl önce Şikayet EtBİR TARAFTA ABD DİGER TARAFDA İSRAİL DAHA AŞAGISINA GİTSE KATAR BİRAZ DAHA AŞAGI İNSEK SUUD + BONUS TÜRKİYE. yaw bunların ne çıkarı var süriyede anlıyamadım giti petrol mu gazmı yoksa uranyum mu ne bilen var mı?Beğen Toplam 1 beğeni
-
Tolga Aybars 13 yıl önce Şikayet EtŞeriat yanlısı.... Muhaliflerin işlediği ne kadar cinayet varsa Esad'ın üzerine yıkmış...Beğen Toplam 2 beğeni
-
Tolga Aybars 13 yıl önce Şikayet EtKarşınızda.... Erdoğan, Gül, Demirel, Özal, Menderes, Erbakan, Çiller, Yılmaz yok...Beğen Toplam 1 beğeni