Filistinlilerden Kerry'e protesto

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, temaslarda bulunduğu Ramallah kentinde Filistinliler tarafından protesto edildi.

Filistinlilerden Kerry'e protesto
Filistinlilerden Kerry'e protesto
GİRİŞ 23.05.2013 16:33 GÜNCELLEME 23.05.2013 16:33

Kerry'nin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya geldiği Ramallah'taki Filistin Yönetimi binası önünde toplanan göstericiler, üzerinde İngilizce ve Arapça "Kerry, sana güvenmiyoruz" yazılı pankart açtı.

AA'ya konuşan bazı göstericiler, Filistin halkına destek amacıyla gösteriyi düzenlediklerini belirterek, "İsrail'in ortağı" ABD ile Dışişleri Bakanı Kerry'nin, "Filistinlilerin haklarını geri almada oynadığı rolü tanımadıklarını" vurguladı.

Filistin makamları, Kerry-Abbas görüşmesinde Filistin ile İsrail arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlatılması konusunun ele alındığını ifade etti.

Kerry'i Filistin yönetimi binasında Filistin Başmüzakerecisi ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Üyesi Saib Ureykat karşılamıştı.

Kerry'nin akşam saatlerinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le görüşmek üzere Kudüs'e gitmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gündem olan iddia! Özgür Özel her yolu deniyor! Bu kez de Cem Uzan'ın kapısını çaldı
Konya'daki yangından acı haber: 1 itfaiye personeli şehit oldu!