Ayağa kalkınca acı gerçeği fark etti

Suriye'de köyünü ordu birliklerine karşı savunduğu sırada atılan roket mermisiyle yaralanan 26 yaşındaki Mustafa Hasan, ayağa kalkmak isteyince bacaklarının olmadığını anladı.

Ayağa kalkınca acı gerçeği fark etti
Ayağa kalkınca acı gerçeği fark etti
GİRİŞ 28.05.2013 11:22 GÜNCELLEME 28.05.2013 11:22

Reyhanlı'daki yakınlarının yanında kalan Hasan, bir an önce ülkesine dönmenin hayalini kuruyor. 

Suriye'deki iç savaşta birçok kişi yaşamını yitirirken yaralanan ve sakat kalan yüzlerce kişi de yaşama umudunu kaybetmeden olayların biteceği günü bekliyor. İç savaşta her iki bacağını kaybettikten sonra Türkiye'ye getirilen ve Reyhanlı ilçesinde akrabalarının yanında kalan Mustafa Hasan da bu dramı yaşayanlardan biri. 

Hasan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Hama kentinde ailesini, evini ve köyünü korumak için muhaliflere katıldığını söyledi. Olaylarda akrabalarının bazılarının hayatını kaybettiğini ifade eden Hasan, bacaklarını kaybedişini ise adeta o günleri yeniden yaşayarak anlattı. 

Hama kentine bağlı Kurnaz köyünde gece geç saatlerde herkesin uyuduğu sırada ordu birliklerinin köylerine saldırdığını aktaran Hasan, şöyle devam etti: 

"Köyde çok sayıda kadın ve çocuk vardı. Açılan ateşe arkadaşlarımla karşılık vermeye çalıştık. Ancak elimizde yeterli düzeyde silahlarımız olmadığı için karşılık vermekte zorlandık. Bir süre sonra silah sesleri kesildi. Köyümüze dönüşümüz sırasında bizi pusuya düşürdüler. Üzerimize roket atıldığını fark ettik. Tam o sırada arkadaşlarımdan altısı yerde hareketsiz yatıyordu. Roketin etkisiyle hepimiz yere yattık arkadaşlarıma yardım etmek için doğrulmaya çalıştığımda bacaklarımın olmadığını fark ettim. Yaklaşık 3 saat sonra yardıma geldiler." 

Tedavisinin Suriye'de imkanları kısıtlı bir sağlık merkezinde yapıldığını ve iki bacağını kaybettiğini belirten Hasan, en büyük umudunun ve duasının ise ülkesindeki olayların bitmesi olduğunu söyledi. 

-"Hayatta kaldığıma şükrediyorum"- 

Vurulduğu anı unutamayacağını vurgulayan Hasan, 2,5 ay önce ailesiyle Reyhanlı ilçesindeki akrabalarının yanına geldiklerini anlattı. 

Türkiye'ye kendilerine yaptıkları yardımlar nedeniyle teşekkür eden Hasan, "Şu an hayatta kaldığıma şükrediyorum. Tek isteğim olayların bitmesi ve ülkemize dönebilmek. Bir de Esed'in benden aldığı bacaklarımın yerine protez istiyorum" dedi. 

İbadetini aksatmayan Hasan, günün büyük bölümünü Kur'an-ı Kerim okuyarak ve 1 yaşındaki kızıyla ilgilenerek geçiriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış