İran endişe vermeye devam ediyor

BM Nükleer Şefi Yukiya Amano, İran'ın nükleer programıyla ilgili endişeleri giderecek herhangi bir gelişme yaşanmadığını ve Tahran'la bir süredir yapılan görüşmelerin kısır bir döngüye girdiğini söyledi.

İran endişe vermeye devam ediyor
İran endişe vermeye devam ediyor
GİRİŞ 03.06.2013 14:34 GÜNCELLEME 03.06.2013 14:34

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Genel Direktörü Yukiya Amano 35 ülkenin dahil olduğu yönetim kuruluna yaptığı açıklamada “İran ve uluslar arası toplumu ilgilendiren bu denli önemli bir sorunu ele almanın doğru yöntemi bu değil.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında nükleer silah geliştirmeye çalıştığı iddialarını reddeden İran'a karşı endişelerini dile getiren Amano bu ülkenin ağır su araştırması reaktörü inşası ile ilgili faaliyetlerde bulunduğunu ve uranyum zenginleştirme santrifüjleri ve işlenmiş uranyum stokunu artırdığını dile getirdi.

Amano, İran'ın faaliyetlerinin UAEK Yürütme Kurulu ve BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararlara aykırı olduğunu belirtti.

UAEK'nin 2012 yılından itibaren yürüttüğü muhtemel atom bombası araştırmaları ile ilgili İran'la yaptığı görüşmelere atıfta bulunan Amano “Kurumun nükleer programın askeri boyutlarıyla ilgili Tahran'dan açıklama istemekte haklı nedenleri bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı