Nusret Cephesi: Reyhanlı saldırısı İslam dışıdır

Nusret Cephesi baş kadısı Şeyh Ebu Mariya el-Kahtani Reyhanlı saldırısı ile ilişkili olduğu iddialarına sert tepki gösterdi. Kahtani bu saldırıların İslam dışı olduğunu belirterek Nusret Cephesi'nin masum kişilere yönelik saldırıları haram gördüğünü belirtti.

Nusret Cephesi: Reyhanlı saldırısı İslam dışıdır
Nusret Cephesi: Reyhanlı saldırısı İslam dışıdır
GİRİŞ 05.06.2013 12:59 GÜNCELLEME 05.06.2013 12:59

Nusret Cephesine ait kaynaklarda yayınlanan bildiride; Nusret Cephesi baş müftüsü Ebu Mariya el Kahtani Nusret cephesinin Reyhanlı katliamı sorumlusu olduğu iddialarına cevap verdi.

Laik eğilimli Heysem Menna'nın iddialarına cevap veren Cephe müftüsü Türkiye Müslümanlarına saldırmanın İslamla yakından uzaktan alakası olmadığını belirtti. Bilindiği gibi Türkiye'de bazı Şii gruplar ve CHP yanlısı Kemalist-Sol düşüncede yapılar saldırıları Nusret Cephesi'nin düzenlediğini iddia etmiş, ABD basını da bu iddia ile Türkiye'nin Suriye politikalarına karşı söylemler geliştirmişti.

Nusret Cephesi baş müftüsü Ebu Mariya el Kahtani'nin açıklaması:

"Nusret Cephesi baş müftüsü Şeyh Ebu Mariya el-Kahtani'den laik Haysam Manna'ya cevaben;
Mücrim laik Haysam Manna kendi internet sitesinde yayınladığı haberle Reyhanlı patlamalarının arkasında Nusret cephesinin olduğu iftirasını duyurmuştu. Biz de diyoruz ki; Ey Allah düşmanları yalan söylediniz. Çünkü Nusret cephesi Müslümanların kanını korumada aşırı derecede hırslıdır ve Müslümanlara karşı gerçekleştirilen bu gibi saldırılara asla ve asla cevaz vermez.

Ayrıca Nusret cephesinin ne Lübnan içinde ne de başka yerlerde yapılan operasyonlarla asla bir bağlantısı yoktur. İftiracı Haysam Manna ve yalancı sitesinin yaptığı haberlerde zerre miktarı kadar doğruluk payı yoktur. Ve buradan yaptığı bu yalan haberi tekzip ediyoruz. Zaten Türkiye ve Lübnan'daki Ehli Sünnet, Nusret cephesinin Müslümanların kanını ne Darulharb'de ne de Darulislam'da mübah görmediğini bilirler. Bilakis Müslümanın kanı ve malı Darul harbde'de Darulislamda'da İslam'ını bozan şeylerden birini açıkça işlemedikçe masumdur.

Yine Nusret cephesinin siyasetini yakın uzak herkes bilir. Başarının sahibi Allah-u tealadır.
Buradan Suriye'deki, Lübnan'daki, Irak'taki ve Türkiye'deki Ehli Sünnetimize şunu diyoruz; Kanınız ve boynunuz bizim kanımız ve boynumuzdan çok çok daha değerlidir. Ve yine kelamımızı Müslüman halklara ve alimlere yönelterek diyoruz ki; Mücahidlerin hendeklerine artık inin çünkü Şam cihadı ümmetin cihadı ve hakla batılın savaşıdır.

Rafiziler Ehli Sünnete karşı savaş ilan ettiler. Ehli Sünnetin üzerine düşen de Kelime-i Tevhid üzere birleşerek kafir ve müşriklere karşı cihad etmektir.El Kaide'nin Sivillere Yönelik Saldırılara Bakışı
El Kaide ve Taliban'ın son yıllarda büyük strateji değişikliklerine gittikleri ve ABD'yi yalnızlaştırarak bazı müttefiklerinden uzaklaştırmak için Türkiye gibi halkı Müslüman olan ülkeleri hedef almadıkları biliniyor.

On yılı aşkın bir süredir Kabil'de görev yapan Türkiye askerlerine El Kaide ve Taliban'ın saldırmamasının ardında bu strateji olduğu biliniyor.

Eymen Ez-Zevahiri, daha önce yaptığı açıklamalarda "Sivillerin toplanma yerlerine yapılan kahpe saldırıları yüksek sesle kınamalıdırlar. Bununla beraber bizler El Kaide hareketi olarak hangi cihadi grup olursa olsun her kim iyice inceleyip titizlik göstermeden sivillerin canını tehlikeye atan eylemler yaparsa bunu şiddetle kınıyoruz ve sahiplenmiyoruz!" demişti.

Zevahiri konuşmasında: Mücahidler Müslümanların kanlarının kudsiyetini savunma noktasında oldukça gayretli olmalı ve operasyonlarını da şeriatın kurallarına uygun olarak yürütmelidirler. Bir operasyon yapacaklarında her yönüyle inceleyip planlamayı çok titiz yapmalıdırlar.

Mücahidler haksızca kendilerine mal edilen her türlü yanlış girişimi ve saldırıyı reddetmeli, özellikle Müslümanların pazar yerlerine, camilere ve sivillerin toplanma yerlerine yapılan kahpe saldırıları yüksek sesle kınamalıdırlar. Bununla beraber bizler El Kaide hareketi olarak hangi cihadi grup olursa olsun her kim iyice inceleyip titizlik göstermeden sivillerin canını tehlikeye atan eylemler yaparsa bunu şiddetle kınıyoruz ve sahiplenmiyoruz.

Zira bizler evlerimizi ve vatanlarımızı sadece Allahın rızasına erişmek ve onun şeriat ve dinine sahip çıkıp hâkim kılmak gayesiyle terk ettik ve canlarımızı da ancak bu gaye ile Allaha sunduk." diyerek saldırılara yönelik hareketin tavrını net olarak ortaya koymuştu.

Örgütün Libyalı asıllı liderlerinden, olan ve örgütün teorisyenlerinden olarak kabul edilen Atiyetullah tarafından yapılan açıklamada ise daha çarpıcı sözlere yer verilmişti.

Atiyyetullah açıklamasında: Bırakın bizler yok olalım...Bırakın bizler, örgütümüz, amaçlarımız, planlarımız ve hareketimiz yok olsun. Ama elimiz masum bir kişinin kanının dökülmesine neden olmasın" demişti.

Inca News

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık