Alimler Müslümanları Cihad'a davet etti

Kahire'de düzenlenen ‘Suriye konusunda Müslüman alimlerin duruşu' adlı konferansta katılımcılar dünyanın dört bir yanında bulunan Müslümanları Suriye'de Cihad etmeye davet etti.

Alimler Müslümanları Cihad'a davet etti
Alimler Müslümanları Cihad'a davet etti
GİRİŞ 14.06.2013 11:30 GÜNCELLEME 14.06.2013 11:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Abdurrahman KOÇ'un haberi

Dünyanın dört bir yanından Mısır'ın Başkenti Kahire'de gerçekleştirilen konferansa katılanlar, Suriye'de ölen çocukların ve kadınların durumunu göz önünde bulundurarak ‘İslam'a savaş açmış olan' İran, Rusya, Çin ve Hizbullah'ın desteklediği Beşşar Esed yönetimine karşı Müslümanları mallarıyla, canlarıyla ve silah yardımıyla Cihad'a çağırdı.

Kahire'de bir otelde gerçekleştirilen konferansa Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Kardavi, ünlü Suudi İslam davetçisi Muhammed Ureyfi, Muhammed Hassan ve Arap alimlerinden oluşan bir grup konuşmacı olarak katıldı.

Şeyh Kardavi konuşmasında ilk andan beri hep Suriye halkının yanında olduğunu söylerken, Beşşar Esed safında mücadele veren askerleri de insafa çağırdı ve ‘Zalimin yanında savaşmaktan vazgeçip Suriye halkının yanında bulunmalılar' dedi.

Arap hükümetlerinde Suriye konusunda bir hamle bekleyen Yusuf El Kardavi, son zamanlarda bu konuda yapılan ihmallerden de bahsetti ve ‘Zalim Esed ve yandaşlarından intikam alabilmek için önümüzde vakit var' diye ekledi.

‘Müslüman Halk harekete geçsin'

Şeyh Muhammed Hassan ise Suriye hükümetiyle olan siyasi, diplomatik ve ekonomik ortaklıkların bir an önce kesilmesini işaret etti ve Müslüman halkını Suriye hükümetiyle alakalı kurulmuş olan şirket, üretim ve fabrika ortaklıklarının sonlandırılmasını talep etti.

Öte yandan Şeyh Muhammed Ureyfi, gençlerin öldürülmesi, çocukların katledilmesi ve kadınların tecavüz edilmesi karşısında ümmetin sabrının kalmadığını belirtti ve tüm uluslarda bulunan Müslüman erkeklerin Hizbullah, İran, Rusya ve diğer Batı ülkelerine karşı Cihad ederek bu zulmü sonlandırması gerektiğini kaydetti.

‘Hizbullah'ın gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Onlar sırf Sünni olduğu için çocuklarımızı katlettiler' dedi.

'Suriye'ye tugay gönderilecek'

Bir diğer İslam davetçisi Safvet Hicazî, Alimler Birliğinin Beşşar Esed ve yanındakilerle savaşması için bir tugay hazırlayıp göndereceğini açıkladı. İslam ülkelerinden ve İslam derneklerinden Suriye'de Cihad etmek üzere tugaylar ve ordular hazırlamasını talep eden alim, Arap ülkelerinden de Batıdan gelen büyükelçilerin geri gönderilmesini rica etti.

Suriye Alimler Birliği Başkanı Üsame Rufaî ise, Suriye'deki savaşı İran'ın kontrol ettiğini, çünkü sadece Suriye için değil bölge için hakimiyet planları yaptığını söyledi. Suriye'de yaşananlar karşısında Müslümanlardan kesin bir tavır belirlemesini talep eden Rufaî, Arap ve İslami bölgelerde ‘Safevi' emellerinin amaçlarına ulaşamaması için politik, stratejik ve siyasî uğraş olması gerektiğini belirtti.

Müslüman alimler daha sonra Cumhurbaşkanlığı Merkezine giderek Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin konuğu oldu. Heyette Yusuf El Kardavî de bulundu.

abdurrahman.koc@haber7.com

@fiddati

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • hatab 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslumanlar uyanim bir birimizi yemeuinkafirleere kusum kininizi
    Cevapla
  • Defne Kahraman 10 yıl önce Şikayet Et
    Cihadın 4 adımı . Zâdü’l-Me‘âd adlı eserde, cihadın dört “adım” ya da “aşama”dan oluştuğu belirtilmektedir: Nefse karşı cihat, şeytana karşı cihat, kafirlere karşı cihat ve hakikati gizleyenlere karşı cihat. Durum böyle olunca, Kardavi ve benzer düşüncedeki İslam alimlerinin müslümanların arasını bulmaya çalışmaları en efdal olanıdır. Hele Suriye’deki bu iç savaşı bir Sünni ve Şia mezhep savaşına döndürecek cihad beyanatlarına girişmeleri akıl karı değil. Suriye’de olanlar tüm ümmetin kalbini parçalıyor, ama alimlerin görevi Müslümanları Müslülamalara karşı cihad etmeye davet etmek midir? Hz. Muhammed hiç müslümanlara karşı cihad ilan etti mi? Cihad kafirlere karşı yapılır. İnşallah Suriye ve Irak’taki müslümanlar bir an önce yaptıklarının farkına varır, ve daha fazla Müslüman kanının akmasının önüne geçerler...
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 10 yıl önce Şikayet Et
    veysi21 e. Bunar Kral uşağı kabul ediyoruz..iyi de Tv çıkmayan şuan ceza evinde olan cihad yanlısı alimler var. Ayrıca bu cihatçılar yeni cihad ta etmiyor. Yani senin sandığın gibi orada kardeş kardeşi vurmuyor orada 3 gurup var... 1 . gurup hlifaet şirat isteyn gurup bunu gariban mustazaf halk destekler. 2. gurup özgür süriye gibi guruplar bunu Türkiye ABD AB bunar destekler..3 .cü gurp ise şia rafizi alevi komnisit kafir gurup bunu da destkleyen ler rus iran hizullat çin v.b komnist kafir ülkler
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 10 yıl önce Şikayet Et
    saray molları. iyi de bunlar afg ırak v.b diğer beldeler işgal edildiği zaman neden fetva vermediler..ayrıca bunarın tabanın da cihada elverişli değil ki ! bunar Demokresi ile iktdara geleriz diyorlar dı.. Cihad eden alimler ve cihada katılan müslümanlar bunlar dan öncede cihad ediyordu..yani bunların fetvası cihada fazla bir şey katmaz. ancak madi yönden destek sağlar lar bu da iyi dir.
    Cevapla
  • veysi21 10 yıl önce Şikayet Et
    kral uşakları!. suudi'da,katar'da...abd üsleri var.orada içki,fuhuş gibi her türlü melanet var,hem de yıllardır.sizden tık yok yani size göre uygundur".yapmadığınızı başkalarına niçin söylüyorsunuz?"(ayet) Hz.eba eyyübel ensariden yaşlı ve daha az imkanlara sahip değilsiniz.sizi gidi kral çanak yalayıcıları.fitneyi bırakın ,mü2minler arasında sulh için çalışın,eğer münafık değilseniz.unutmayalım uhud savaşında 300'e yakın münafık vardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada