Suriyeli muhaliflerden Ruhani'ye çağrı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK), İran'da cumhurbaşkanı seçilen Hasan Ruhani'ye, "selefinin hatalarını tekrarlamama" çağrısında bulundu.

Suriyeli muhaliflerden Ruhani'ye çağrı
Suriyeli muhaliflerden Ruhani'ye çağrı
GİRİŞ 16.06.2013 12:28 GÜNCELLEME 16.06.2013 12:28

Ruhani'nin cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından SMDK tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Suriye devriminin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen İran, askeri, ekonomik ve siyasi alanlarda Esed rejimine destek olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı seçilen Ruhani'yi, selefinin yaptığı hataları idrak etmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

"Suriye'deki savaşa İran'ın zalimin yanında durarak müdahil olduğu ve bu kararın İran'ın itibarına zarar verdiği" belirtilen açıklamada, SMDK'nın, söz konusu hataların tekrarlanmaması konusunda yeni cumhurbaşkanına çağrıda bulunmayı görev saydığı vurgulandı.

Suriye halkının direniş iradesinin kırılmayacağı ve dış müdahaleyle baskılar karşısında geri adım atılmayacağı savunulan açıklamada, Suriye'de Esed rejimine karşı yürütülen mücadelenin zaferle sonuçlanacağı ifade edildi.

İran'da önceki gün yapılan seçimleri kazanarak ülkenin yeni cumhurbaşkanı olan Hasan Ruhani, 2003-2005 yılları arasında nükleer başmüzakereci görevini yürütürken Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile ters düştüğü için görevinden ayrılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!