Ahmed Esir taraftarlarıyla ordu çatıştı: 7 ölü

Lübnan'da Suriye'deki rejime karşı duruşuyla bilinen Selefi Şeyh Ahmed Esir taraftarlarıyla ordu birliklerinin çatışmasında 7 kişi öldü.

Ahmed Esir taraftarlarıyla ordu çatıştı: 7 ölü
Ahmed Esir taraftarlarıyla ordu çatıştı: 7 ölü
GİRİŞ 24.06.2013 13:00 GÜNCELLEME 24.06.2013 13:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lübnan'da Suriye'deki rejime karşı duruşuyla bilinen Selefi Şeyh Ahmed Esir taraftarlarıyla ordu birlikleri arasında dün akşam yaşanan çatışmada ölü sayısı 7'ye yükseldi.

Lübnan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, ''Şeyh Esir taraftarlarının Abra'daki askeri kontrol noktasına gerekçesiz saldırdığı, çatışmada 2 subay ve 4 askerin hayatını kaybettiği'' belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Sayda kentinin Abra bölgesinde, İmam Esir taraftarı İsam el-Arifi adındaki şahıs, askerler tarafından ruhsatsız silah taşıdığı gerekçesiyle tutuklandı. Şeyh Esir'in girişimlerine rağmen el-Arifi serbest bırakılmadı. Lübnan ordusunu Hizbullah'ın saflarında yer almakla suçlayan Esir taraftarları ise saldırıyı gerçekleştirdi. Saldırıda Şeyh Esir taraftarı 1 kişi öldü, 10'dan fazla kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman İçişleri Bakanı Mervan Şerbel ve Genelkurmay Başkanı Can İmad Kahveci ile toplantı gerçekleştirerek, saldırganların derhal bulunması talimatını verdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Süleyman'ın ''Ordu, halk desteğini almış tarafsız bir kurumdur. Kendisine saldıranları bastırması için tüm siyasi destek kararlı bir şekilde arkasındadır'' ifadesine yer verildi.

Ordu operasyon başlattı

Olayın ardından ordu birlikleri bölgede, Şeyh Esir'i ve olaya karışanları tutuklamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Görgü tanıkları, şehirden şiddetli çatışma seslerini geldiğini ve Sayda-Beyrut yolunun ulaşıma kapatıldığını aktardı.

Öte yandan Selefi Şeyh Ahmed Esir bir sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı görüntülü mesajda, ''İran-Lübnanordusu tarafından ağır silahlarla saldırıya uğruyoruz. Sokaklara çıkın ve onları engelleyin. Tüm onurlu Lübnançocuklarını İran'ın güdümüne girmiş ordudan istifa etmeye çağırıyorum'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • veysi21 10 yıl önce Şikayet Et
    İran!. utanmasalar bu telefi ve hamileri israi'i' İran kurmuş diyecekler!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!