Filistin'de basın özgürlüğü tehdit altında

Filistin Kalkınma ve Basın Özgürlüğü Merkezi (NEDA), Filistin'de basın özgürlüğünün hala endişe verici boyutlarda bulunduğunu ifade ederek, gazetecilere yönelik ihlallerin sayı ve nitelik bakımından dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu bildirdi.

Filistin'de basın özgürlüğü tehdit altında
Filistin'de basın özgürlüğü tehdit altında
GİRİŞ 17.07.2013 14:21 GÜNCELLEME 17.07.2013 14:21

Filistin Enformasyon Merkezi'nin internet sayfasında yer alan haberde (FEM) NEDA'nın, işgal altındaki Filistin'de basın özgürlüğüyle ilgili hazırladığı altı aylık raporu Ramallah'taki binasında düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladığı belirtildi. Basın toplantısında konuşan NEDA Genel Müdürü Musa er-Rimavi, gazetecileri hedef alan ihlallerden bazılarının, gazetecilerin hayatını tehdit ettiğini ve bu mesleği yapanların kendilerini güvende hissetmediklerini söyledi.

Barışçıl yürüyüşleri ve sivil eylemleri takip eden gazetecilerin hayatları için endişe duyduklarını ifade eden Rimavi, bütün zorluklara ve tehlikelere rağmen gazetecilerin görevlerini yapmaya devam etmelerinin takdire şayan olduğunu dile getirdi.

2013'ün ilk yarısında gazetecilere yönelik ihlallerin geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdiğini belirten NEDA, bu yılın ilk altı ayında 113 ihlal tespit edildiğini, bunların 78'ini İsrail güçlerinin ve 35'ini ise Batı Şeria'da Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik birimlerinin gerçekleştirdiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir