Darbeci katliamın bilançosu ağırlaşıyor

Mısır güvenlik güçleri, başkent Kahire'nin Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki göstericilere gerçek mermi ile müdahale etti. Bazı kaynaklara göre ölü sayısı 460'ı bulurken Darbe Karşıtı İttifak'ın resmi twitter hesabından yapılan açıklamaya göre ölü sayısı 2200. Ayrıca ölenler arasında 50'den fazla çocuğun olduğu iddia edildi.

Darbeci katliamın bilançosu ağırlaşıyor
Darbeci katliamın bilançosu ağırlaşıyor
GİRİŞ 14.08.2013 08:15 GÜNCELLEME 14.08.2013 18:24
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Mısır'la ilgili son açıklama: Ölü sayısı 1000

Hürriyet ve Adalet Partisi Basın Sözcüsü Murat Ali, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik müdahalesi sonucu ülke genelinde ölü sayısının bin, yaralı sayısının da 10 bini bulduğunu açıkladı

Reuters Ajansı İngiliz Sky News gazetesi kameramanının müdahale sonrası hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mısır istihbaratı tarafından Elminya'da 4 kilise ateşe verildi. İhvan Üyesi Hayrat Şatır'ın kızı ve kocası bugünkü saldırılarda hayatını kaybetti.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtlarına bu sabah itibarı ile güvenlik kuvvetleri müdahale etmeye başladı. Meydanın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başlayan güvenlik güçlerinin rastgele ateş açtığı bildirildi.

Darbe Karşıtı İttifak adlı bir örgüt, resmi twitter hesabında yaptığı açıklamada saldırı sonucu ölenlerin sayısının 2200'e ulaştığını bildirdi. Açıklamada ölü sayısının 10 bini aştığı kaydedildi. Ayrıca ölenler arasında 50'den fazla çocuğun olduğu iddia edildi.

Mısır'da darbe karşıtlarının kitlesel oturma eylemleri düzenlediği Rabiatul Adeviyye Meydanına Mursi'nin Basın Danışmanı Ahmed Abdulaziz'in kızı Habibe'nin güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği, 2 çocuğunun da yaralandığı belirtildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed Biltaci'nin kızı Esma da göğsüne ve sırtına isabet eden mermiler sonucu hayatını kaybetmişti.

Ayrıca Al-Jazeera Televizyonuna göre Mısır'da bulunan yabancı uyruklu bir fotoğrafçı, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybetti.

İHVAN 'SOKAĞA DÖKÜLÜN' DEDİ, MİLYONLAR SOKAKLARA İNDİ

Mısır'ın başkenti Kahire'de darbe karşıtı göstericilere güvenlik kuvvetlerinin kanlı müdahalesinin ardından protesto gösterileri ülke geneline yayıldı.

Anadolu Ajansı'na göre Başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin yaralandığı müdahalenin ardından Rabiatul Adaviye Meydanında göstericilerin bekleyişi sürerken, Heliyepolis bölgesinde bulunan Nuzha caddesinde toplanan yüzlerce kişi katliamı protesto etti.

Lübnan Caddesi ile El Mühendisin semtinde toplanan binlerce kişi barışçıl göstericilere yönelik operasyonu kınayan gösterilere başladı. Faysal ve Haram caddelerinde toplanan göstericiler yollara barikatlar kurarak lastik yaktılar. Bölgeden zaman zaman silah seslerinin geldiği bildiriliyor.

Kahire yakınlarında bulunan Helvan kentinde de darbeye karşı gösteri başlatan göstericilere polis müdahale etti. Binlerce kişi Hilvan Merkez'de bulunan emniyet müdürlüğü binasını kuşattı. Kente polislerin karakolları terk ettikleri belirtiliyor.

MISIR'DAN CANLI YAYIN

AL JAZEERA CANLI YAYINI:

AA'nın Rabiatul Adeviyye Canlı yayını

NAHDA MEYDANINDA YANAN CESETLER BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Ordu güçlerince gerçekleştirilen katliamda darbe karşıtı gösteri yapan Mısır vatandaşlarının yanan cesetleri cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Demokrasi yanlısı göstericilere müdahale sırasında polislerin Nahda Meydanındaki bazı protestoculara molotofkokteyli attığı öne sürüldü. Bunun sonucunda çıkan yangında en az 2 göstericinin yanarak hayatını kaybettiği ileri sürüldü. İşte o görüntüler:

POLİSİN MÜDAHALESİ SONRASI NAHDA MEYDANI BOŞALTILDI

Mısır'ın başkenti Kahire'de güvenlik güçleri bugün sabah göstericilere müdahale ederken, Nahda meydanındaki oturma eylemi tamamen sonlandırıldı.

Başkent Kahire'nin tüm ana artelleri askeri birlikler ve zırhlı araçlar tarafından kontrol ediliyor.


Müdahalenin yaşandığı yerlere çıkan caddelerin tamamı polis ve askerler tarafından trafiğe kapatıldı. Mısır ordusuna bağlı helikopterlerin başkent Kahire'nin üzerinde devamlı alçak uçuş gerçekleştirdiği gözleniyor.

Sina'daki Bedevi kabileleri ise Kuzey Sina'nın en büyük kenti Ariş'te valilik binasını kuşattı. Ariş kent merkezinden silah sesleri yükseldiği kaydediliyor.


İskenderiye kentinde binlerce göstericinin bekleyişi devam ederken, kentteki bazı karakolların göstericiler tarafından sarıldığı kaydedildi.


Kanal boyunca sıralanan Süveyş, İsmailiye, Port Said kentlerinde de katliamı protesto eden halk meydanlara indi. İsmailiye kentinde polis otosuna saldıran protestocular 4 polisi yaraladıktan sonra polis aracını ateşe verdiler.

Mısır'daki çatışmalarda polisin zaman zaman demokrasi yanlısı göstericilere, "Baltacı" diye tabir edilen suç gruplarıyla beraber müdahale ettiği belirtiliyor.

Meydandan yapılan canlı yayınların kesildiği ve jammer marifeti ile göstericilerin iletişim kanallarını kullanmalarının engellendiği belirtildi.

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN...

Nahda meydanı boşaltıldı

Mısır güvenlik güçlerinin, Nahda meydanındaki darbe karşıtlarına yönelik zırhlı birliklerle yaptığı müdahalede, göstericiler alandan uzaklaştırıldı. Bazı göstericilerin gözaltına alındığı Nahda meydanındaki çadırlar, sökülmeye başlandı. Nahda meydanının kontrolü tamamen güvenlik güçlerinin eline geçti.

Helikopterlerin alçak uçuşu sürdürdüğü meydandan dumanlar yükselmeye devam ediyor.

Çok sayıda yaralının bulunduğu Nahda meydanının etrafında zırhlı araçlar beklemeyi sürdürüyor.

Bölgede bulunan İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin büyükelçilikleri çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda.

Keskin nişancılar rastgele ateş açıyor

Nahda meydanı yakınında yer alan El-Orman Parkı ile Kahire Hayvanat Bahçesi'nde yangın çıktığı, burada bazı ağaçların yandığı, meydanlardaki göstericilere gaz bombaları ve gerçek mermilerle ateş açıldığı bildirildi.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'na yakın güvenlik birimlerine ait binaların çatılarından, keskin nişancıların hedef aldığı göstericiler arasında ölenler olduğu, Nahda meydanındaki bazı göstericilerin ise saldırılardan korunmak için Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesine sığındığı kaydedildi.

İçinde keskin nişancıların yer aldığı helikopterlerin meydanların üzerinde alçak uçuş yaptığı, özellikle kameramanları hedef aldığı iddia ediliyor. Şiddetli gaz bombası ve saldırılara rağmen meydanlardan ayrılmayan kalabalıklara katılmak için hareket eden kitlelere de ordu birliklerinin müdahale ettiği kaydediliyor.

Hastanelerde ekipman ve doktor yetersizliği

Yoğun şekilde gaz bombalarının atıldığı ve silahların kullanıldığı meydandaki yaralıların dışarıya çıkartılmasına izin verilmediği, meydan hastanelerindeki ekipman ve doktorların yetersiz kaldığı, kan kaybından dolayı çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Binlerce kişi Mustafa Camii önüne akın etti

RNN Haber Ajansı'na göre Mısır'da gerçekleşen müdahale sonrası evlerinde bulunan binlerce Mısır vatandaşı polislerin geçtiği yolu tıkamak için Mustafa Mahmud Camii önünde toplandı.

Mustafa Camii önündeki göstericilere müdahale geldi

Mustafa Camii önünde toplanan darbe karşıtı göstericilere ordu güçleri tarafından müdahale geldi. RNN'ye göre güvenlik güçleri, gaz bombasının ardından göstericilerin üzerine gerçek mermiyle ateş açtı.

Sahra hastanesine çok sayıda yaralı getirildi

Kahire'deki Rabiatül Adeviyye meydanındaki cami ve çevresine kurulan sahra hastanesine çok sayıda yaralı getiriliyor.

Müslüman Kardeşler'in internete yüklediği görüntülerde camiye getirilen kanlar içindeki yaralılar görülüyor.

Bazı görgü tanıkları ise güvenlik güçlerinin göstericilere helikopterden ateş açtığını ifade ediyor.

Hastanenin elektrikleri kesildi

Al-Jazeera Televizyonu'na göre polis müdahalesinde yaralananların kaldırıldığı meydan hastanesinde elektrikler kesildi. Yaralalılara yapılacak olan müdahalelerde zorluk yaşanıyor.

KAYNAK: AJANSLAR - HABER 7
YORUMLAR 90
  • mustafa mete 10 yıl önce Şikayet Et
    RESMEN DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE KATLİAM. bunun tek sorumlusu var oda maerika birleşik devletleri israil ve avrupa birliği yani hristiyanlar suçlu orduda tabiiki onlardan güç alarak katliama başladı bu savaş iç savaşa döner döneceğide kesin çok müslümanın kanı akacak belli allah korusun allah devletimizi ve milletimizi bunlardan korusun.bizim ordumuz elhamedülillah sağlam temizlendi ak parti temizledi hamdolsun.
    Cevapla
  • nurettin gül 10 yıl önce Şikayet Et
    bizi parça parça edip öldürseler, emin olunuz, biz yirmi olarak öleceğiz, üç yüz olarak dirileceğiz. . Zalim Müstebidlere karşı Bediüzzaman gibi düşünmek ne güzel.Bakın nasıl tarif ediyor..""Düşmanın çizmesi boğazımıza bastığı zaman onun yüzüne tükür! Ruhun kurtulsun, cesedin ezilsin,zira korkmayınız. Medeniyet, fazilet ve hürriyet âlem-i insaniyette galebe çalmaya başladığından, bizzarure terazinin öteki yüzü şey’en feşey’en hafifleşecektir. Farz-ı muhal olarak—Allah etmesin—eğer bizi parça parça edip öldürseler, emin olunuz, biz yirmi olarak öleceğiz, üç yüz olarak dirileceğiz. Başımızdan rezâil ve ihtilâfatın gubarını silkip, hakikî münevver ve müttehid olarak kervân-ı benî beşere pîşdârlık edeceğiz. Biz, en şedit, en kavî ve en bâkî hayatı intaç eden öyle bir ölümden korkmayız. Biz ölsek de İslâmiyet sağ kalır. O millet‑i kudsiye sağ olsun.
    Cevapla
  • Barışık hayat 10 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'in karşısında Sus pus olan,Kardeşlerine karşı Aslan olan Zavallılar... Ahir Zaman Firavunun, yaptığı katliamı, Geçmişte firavun, hayatı boyunca, kendi halkına yapmamıştır, yada yapamamıştır..Ahir zaman firavunu ise, Vatan ve Milletini korumak amacıyla Müslümanların parasıyla Alınan silahlarla, kısa süre içinde,(5-10 saat içinde) Çocuk demeden yaşlı demeden, binlerce Müslümanı katletmiştir..İsrail'in karşısında Sus pus olan,Dış düşmanların tecavüzüne karşı ,kardeşlerinin can, mal ve namuslarını korumak için alınan silahlarla, Kardeşlerine karşı aslan kesilen ve kardeşlerini Çocuk yaşlı demeden, acımasızca katleden Hainleeeer!."Yaşasın Zalimler için Cehennem." “Mü'minler arasında öyleleri var ki, Allah'a verdikleri sözde dururlar. Kimileri sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir; kimileri de şehitlik beklemektedir. Onlar hiç sözlerini değiştirmediler.” (AHZÂB suresi, 23. Ayeti)
    Cevapla
  • tuncay özel 10 yıl önce Şikayet Et
    yalan ölü sayısı daha fazla . Mısır'da ordu güçleri tarafından gerçekleştirilen katliamda ölenlerin sayısı hakkında birçok cenahtan açıklama gelirken son olarak Müslüman Kardeşlerden bir açıklama geldi. İhvan, ölü sayısını 2200 olarak gösterdi. 10 bin de yaralı var bunu siz demedinizmi size inanmıyorum medya sizde laik sistemin savunucusunuz insanlar ayaklanmasın dıye öle sayısını düşük gösteriyorsunuz 17 agustos depremınde öle sayısının az gösterildigi gibi tıpkı
    Cevapla
  • Abdülhamid Eryiğit 10 yıl önce Şikayet Et
    ARAB BAHARI YİNE BAHAR OLACAKTIR!. Arab Baharı'na kış demek doğru değil. Darbe olmuş olabilir, yüzlerce şehit olabilir. Ama bir millet uyanmıştır, bu adi nizama baş kaldırmıştır. BAHAR GELDİ, YAZ YAKINDIR; / ZAFER BİZİMDİR, ZAFER HAKKINDIR! VE ZAFER İNANANLARINDIR!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu