İhvan'dan 'Sokağa dökülün' çağrısı

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki göstericilere destek için Mısırlılardan "sokaklara dökülmelerini" istedi.

İhvan'dan 'Sokağa dökülün' çağrısı
İhvan'dan 'Sokağa dökülün' çağrısı
GİRİŞ 14.08.2013 10:24 GÜNCELLEME 14.08.2013 12:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinden Muhammed el-Bilteci, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki darbe karşıtlarına destek için Mısırlılardan "sokaklara dökülmelerini" istedi.

Bilteci, Hürriyet ve Adalet Partisi'ne ait internet sitesinde yaptığı açıklamada, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki şehit, yaralı, çocuk ve kadınlara destek için Mısırlıların "sokaklara dökülmesi" çağrısı yaptı.

İhvan Sözcüsü Ahmed Arif de açıklamasında, "Şu an Mısır'da yaşanan bir katliamdır ve bunun sorumlusu Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile darbecilerdir" ifadelerini kullandı.

Mısır güvenlik güçlerinin, Nahda ve Rabiatul Adeviyye meydanlarındaki darbe karşıtlarına müdahalesi sürüyor.

200'den fazla kişi tutuklandı

Öte yandan Mısır İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Müslüman kardeşler üyesi 200'den fazla kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Protestolar tüm Mısır'a yayılıyor

Mısır Demiryolları yetkilileri, İçişleri Bakanlığı'nın kuzey ve güneyden başkent Kahire'ye giden tüm tren seferlerinin durdurulması yönünde talimat verdiğini ifade etti.

Kahire'ye giden tüm yolların da güvenlik güçlerince kapatıldığı bildiriliyor. Bu yöndeki engellemelerle göstericilere katılımın önlenmesinin amaçlandığı ifade ediliyor.

Öte yandan birçok kentte protestoların başladığı, Marsa Matruh kentinde göstericilrin yerel meclisi kuşattığı, Suhac'ta da polis merkezini kuşattığı belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Kriminal 10 yıl önce Şikayet Et
    :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(. Musaların emekleme dönemi geçti...Tay tay dönemi yaşıyorlar...Bügün Yarın YÜRÜMEYE başlayacaklar İNŞALLAH.......Sarayınızda bir MUSA mutlaka vardır......
    Cevapla
  • Mehmet HARMAN 10 yıl önce Şikayet Et
    kimsin sen. Teoman sen kimsin? yazdıklarına bakılırsa ya kıptisin ya da nasrallah yanlısı eset askeri.
    Cevapla
  • CEVAT ÖNER 10 yıl önce Şikayet Et
    nasihatçi kardeşler ben siz anlamadım. teoman kime nasihat ediyor ki murat bu kadar kızmış? mel'un sisi ye değil mi nasihat? onaysa o nasihattan anlamaz, dövülerek gebertileceği günler yakındır. yok bu nasihat gezici nasihatıysa ancak :) şöyle gülerim...
    Cevapla
  • murat ata 10 yıl önce Şikayet Et
    nasihatını kendine sakla. ülkenin yüzde 80-90 nasıl karşı acaba.% 50 uzaydan mı oy verdi .içinizdeki alçaklık damarı kabardı değil mi birileri çıksa başbakanı tutuklasa stadlara Müslümanları doldurup işkence etse BİR şerefsiz gibi 2-3 milyonunu öldürse ne güzel olurdu değil mi.
    Cevapla
  • teoman oraloglu 10 yıl önce Şikayet Et
    nasihat. baştaki olanlara nasihat,, ülkenizin neredeyse %80-90 ı sizin yaptığınızı onaylamıyor, yani çoğunluk istemiyor,, sense benim istediğim olacak diyorsun..Zulum ehli olma. bu işler seni aşar,, bu bir nasihattir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi