Tunus'lu imama deprem şakası yaptılar

Tunus'ta bir radyo, davet ettiği imama program sırasında deprem şakası yaptı. İmamın depreme verdiği tepki sosyal medyada günün konusu oldu.

Tunus'lu imama deprem şakası yaptılar
Tunus'lu imama deprem şakası yaptılar
GİRİŞ 16.08.2013 11:54 GÜNCELLEME 16.08.2013 13:16
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Tunus'ta bir radyo programına katılan imam, dinleyicilerin sorularını yanıtladığı sırada şiddetli bir sallantıyla karşı karşıya kaldı. Stüdyonun beşik gibi sallanmasının ardından programın sunucusu kendini masanın altına attı. Ancak Tunuslu imamın verdiği tepki ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

Stüdyonun sallanması başlar başlamaz panik yapmayarak soğukkanlı bir şekilde tekbir getirmeye başladı. Panik yapmayan imam bir yandan deprem dualarını okurken diğer yandan korku dolu anlar yaşayan program sunucusuna ‘sakin ol, korkma, dua et' şeklinde uyarıda bulundu.

Sürekli dualar okuyan imama yapılan şaka ise sadece sallantıyla sınırlı olmadı. Şaka sırasında kendini yere bırakanlar, ölü ve yaralı taklidi yapanlar oldu. Ancak imam, üst üste gelen şoklar karşısında soğukkanlılığını korumayı başardı. Salavatlar getiren imam ‘Allah'ım sen bizi koru, sen Tunus'u koru' şeklinde dua etti.

Stüdyonun kapısına doğru hareket eden imam içerideki durumu görünce etrafındakilerini sakinleştirmeye devam etti. O sırada program sunucusunun kendisine koltukla korunması gerektiğini söylemesinin ardından başının üstüne koltuğu alarak dualar eşliğinde beklemeye devam etti. Bir süre sonra imamın yanındaki sunucu kendini yere bıraktı.

İmam kapıyı açarak içeriden yardım istedi. Yerdeki kişiyi kolundan tutarak dışarı çıkarmak istedi. Stüdyodan dışarı çıkan imam yerde yatan bir kişinin üzerine koltuk düştüğünü gördü ve koltuğu üzerinden kaldırarak yaralıyı dışarı çıkardı. Etrafından yardım isteyen imam çevresindekileri sakinleştirmeye devam etti.

Ancak bir süre sonra gerçek ortaya çıktı. Radyo çalışanları, imamın bu tepkisi karşısında kendisini alkışladı. Neler olduğunu anlayamayan imam büyük bir şaşkınlık geçirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 49
  • emre öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE İMAN BUDUR. helal olsun imam'a ve yazıklar olsun bu şerefsizce şakayı hazırlayana
    Cevapla
  • Oğuz DARILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Önyargı. Arkadaşlar ben de kötü niyet olabileceğini düşünüyorum fakat madem komplo, sonuç istedikleri gibi olmayınca neden yayınladılar? İstedikleri gibi tepki veren bi imamın görüntülerini yayınlayabilirlerdi...Bu video bizim istediğimiz gibi olmuş. Hatta ben bu videoyu gururla başka yerlerde paylaşabilirim. Neden imanlılara malzeme versinler ki?..
    Cevapla
  • emr avs 10 yıl önce Şikayet Et
    İnancı kuvvetli kişi. Allah inancı kuvvetli kişi bu durumlarda ölüm korkusu ne diye yaşasın ki Allah'a kavuşma sevincini yaşamak varken. Umarım inancı hep o yönce kalır Rabbim herkese bu inancı versin inş...
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    baturhan. korkak olmayan arabın senin sandığından fazla olduğunu anlaman için şehadete gülerek giden milyonlarca Suriyeliye mısırla bakabilirdin.türkiye bosna ,Çeçenistan ve afganistandaki kurtuluş savaşlarında hemde müreffeh hayatını bırakıp giden 10 binlece arap mücahide bakabilirdinde sizin gibilerin cesaretini kim tahlil edecek onu merak ediyorum acaba hani bazı Kemalistlerin bir hikayesi var güya Atatürk kuranı yere sermişte islam alimlerinin imanını test etmişte çoğu o kurana basınca onları idam etmiş bir şapka takmaktansa idamı kabul eden kahraman korkusuz alimlerin kuranı bile çiğneyecek kadar korkak olduğu iftirası yaygın Kemalistler arasında.acaba bu çapulcu ve Kemalistleri nasıl test etmeli davaları için ne kadar cesur olabilirlerdi bunu hep merak etmişimdir
    Cevapla
  • Hakikat 10 yıl önce Şikayet Et
    Eşşek Şakası. Şaka yapmışlar ama İmam sallayan o güce Allah ın sözleri ile ulaşıp durdurabileceğini sandı ama Allah bir topluluk hakkında yıkım kararı verdikden sonra artık o topluluk için ikinci bir şans yokdur yazıyor kuran da. O yüzden yüce yaratıcı muhammed a.s üzerinden insanlığa kendisnin öfkesi merhametinden kat kat aşağıdadır mesajını da yollamış bu da kulları için büyük şansdır mutlaka.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor