Mübarek bu davadan beraat etti

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, yargılandığı "Cumhurbaşkanlığı saraylarındaki yolsuzluk" davasından beraat etti. Mübarek'in başka bir dava nedeniyle tutukluluğunun devam ettiği belirtildi.

Mübarek bu davadan beraat etti
Mübarek bu davadan beraat etti
GİRİŞ 19.08.2013 16:13 GÜNCELLEME 19.08.2013 16:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kahire Ceza Mahkemesi, "yaşanan olaylar nedeniyle" Mübarek'in salona getirilmediği duruşmada, devrik liderin, "Cumhurbaşkanlığı saraylarının bakımı için ayrılan paraları kendisi ve ailesinin zimmetine geçirme" iddiasıyla yargılandığı davada, beraat kararı verdi. Mübarek'in oğulları Ala ve Cemal'in ise aynı davada tutukluluğunun devamına hükmedildi.

"Ahram gazetesi yöneticilerinden hediye kabul etmesi" ile ilgili yargılandığı başka bir dava nedeniyle tutukluluğu devam eden Mübarek'in, 2 gün içerisinde bir kez daha hakim karşısına çıkacağı belirtildi. Mübarek'in avukatı Ferid Eddib, müvekkilinin "Ahram Hediyeleri" adı verilen davadan beraat alması durumunda serbest kalabileceğine işaret ederek, "Mübarek, 48 saat içinde serbest bırakılabilir" dedi. Ancak avukatın daha önce de yaptığı benzer açıklamalar asılsız çıkmıştı.

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek hakkında, yargılandığı "25 Ocak 2011 devrimi sırasında göstericilerin öldürülmesi" ve "Devlet malını zimmetine geçirme" suçları ile ilgili açılan iki ayrı davada "asgari tutukluluk süresini doldurduğu" gerekçesiyle tutuksuz yargılanma kararı verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    İster misin şimdi ÖLÜMÜ GÖSTERİP,SITMAYA RAZI ETSİNLER ? sisi 'nin yerine bu gayr-i MÜBAREK 'i verelim diye tuttursunlar? . YOK YOK - iyi POLİS BARADEY- daha uygun bir aday..Diyecek enayi çıkar mı bilmem. göreceğiz... hepsi taktik " NABIZ YOKLAMALAR " bunlar.. atalarımız ne demiş ? " Ne ŞAM 'ın ŞEKERİ , ne ESED 'in YÜZÜ "
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı