Pentagon Suriye'yi 72 saatte bitirecek

ABD'de Kongre Suriye'ye saldırıyı oylamaya hazırlanırken, Beyaz Saray'ın planları da somutlaşıyor. Los Angeles Times, ABD'nin somutlaşan Suriye planını yazdı.

Pentagon Suriye'yi 72 saatte bitirecek
Pentagon Suriye'yi 72 saatte bitirecek
GİRİŞ 09.09.2013 06:49 GÜNCELLEME 09.09.2013 06:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Los Angeles Times, Washington'ın Suriye'yi 72 saat boyu, çok yoğun bir bombardımanla vurmayı planladığını yazdı. İki yetkili, Suriye'nin ilk senaryoya kıyasla daha uzun süre boyunca vurulacağını ve açılış salvolarının ardından, kaçırılan veya yok edilemeyen hedeflerin tekrar tekrar vurulacağını söyledi. Bir yetkili, “Bir dizi saldırı düzenlenecek ve yapılacak değerlendirmeye göre devamı gelecek. Bunların hepsi 72 saatte tamamlanacak ve işimizi bitirdiğimiz zaman, bunu Suriye yönetimi de anlayacak” dedi.

‘MÜTTEFİKLERİMİZİ KORUYACAĞIZ”

Habere göre, Beyaz Saray son birkaç günde Pentagon'dan 50 hedeflik ilk listenin genişletilmesini de istedi. Bir yetkili, “Suriye'nin veya müttefiklerinden birinin ABD'ye veya müttefiklerine misilleme yapması” ihtimalinin de göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Yetkili, Pentagon'un böyle bir senaryo halinde Suriye'nin yeniden vurulmasını önerdiğini vurguladı. Haberde, Akdeniz'deki beş destroyerin yanı sıra Hava Kuvvetleri'nin de kullanılabileceği belirtildi. Los Angeles Times gazetesi, üç günlük plan hakkında, “ABD'nin Suriye'ye sadece asgari bir hasar vermek için bile daha fazla ateş etmesi gerektiği yönündeki kanı güçleniyor” yorumunu yaptı.

Akşam

YORUMLAR 4
  • YILDIRIM ÖZNUR 10 yıl önce Şikayet Et
    Perde önünde gördüğünüz yardım kafirin. Ancak perde arkasında bu yardım Allahın yardımıdır?. Perde önünde gördüğünüz yardım kafirin. Ancak perde arkasında bu yardım Allahın yardımıdır? dostum dediğin müslümanlar kim? ne yapabildiler ve türkiye olarak tek başına ne yapabilirsin. katliam devam ediyor. başka seçim var mı? iran, müslüman düşmanı kafirin en önde gideni, araplardan asr-ı saadet, tabiin ve tebe-i tabiinden sonra hayır gelmemiş. peki başka ne yapılabilir? hepimiz dua ediyoruz. hepsi bu kadar mı? şerler içinde hayır, hayırlar içinde şerler gizlidir. Allahın dinine müslümanlara kimse yardım etmez kenarda oturur ise, Allah kafirin eliyle bu dini yüceltecek ve müslümanlara yardım edecektir. suriyeye müdahale kararını bu duruma getiren tek başına türkiyedir ve doğru bir karardır.
    Cevapla
  • hasan 10 yıl önce Şikayet Et
    bir zalim diğer zalime karşı . bir zalim diğerine karşı olan mazlumlara müslümanlara olacak. islam diyarı kafirlerin himayesine mi kaldı. müslümanlar niye Allah'dan yardım yerine kafirlerden yardım dilerler. Kur'anla ilemle, fenle çalışıp gelişmek varken Allah merhamet etsin bizlere hiç iyi halimiz yok
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    tarihlere dikkat. 9.9.2013 karar 9.11.2013 esad saddam mübarek gibi adamları bugünler için tuttular ve yapmaları gereken şey kendileri için kaçınılmaz esedde biraz temkinliler çünkü süreç ayaklarına dolanmış durumda mısırı geri almaya çalıştılar kısmen başarılı oldular bakalım kaçınılmaz olan ve şuan yaşadığımız şamdaki olay neler doğuracak.
    Cevapla
  • Kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    İşin Aslı... Dünyayı Yönetmek isteyen o meshur aile, savaşlardan,darbedelerden, iç çatışmalardan istediği rakamı elde edene kadar bu savaslar, iç çatısmalar bitmeyecektir.. suudi arabistanı gördünüz, artık maddi kaynaği İMF den alın dedi, sisi borc alarak ülkeyi iyice iflasa sürükleyecek.. israil: ülkenin basına kimin ne oldugu birinin gelmesindense, esadın kalması daha iyidir dedi. en azından ne oldugunu biliyorlar.. amerika göz boyamak için vuracak, kim bilir bu hedeflerde dünya savaşlarından kalma, hurda yığınlarıdır... bu işi bitirmek istiyorlarsa, ÖSO ya silah yardımı yapsınlar onlar bitirir esadın işini.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi