İşte Suriye'nin elindeki füzeler ve menzilleri

ABD ve Rusya'nın 'kimyasalları teslim et' çağrısının ardından teklife olumlu yanıt veren Suriye'nin elinde hangi silahlar var? Türkiye'yi hangi füzeler tehdit ediyor? İşte Suriye'nin elindeki füzeler ve menzilleri...

İşte Suriye'nin elindeki füzeler ve menzilleri
İşte Suriye'nin elindeki füzeler ve menzilleri
GİRİŞ 10.09.2013 18:34 GÜNCELLEME 10.09.2013 19:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ortadoğu'nun füze kapasitesi bakımından en güçlü ülkelerinden biri Suriye. Füze gücünü 1970'lerden itibaren ebedî 'hasmı' İsrail karşısında elini güçlendirmek için geliştirdi. Suriye konvansiyonel silah kapasitesinin İsrail'i caydırmayacağını düşündüğünden dolayı füzeleri için kimyasal-biyolojik başlıklar üretti.

ORTADOĞU ÜLKELERİNİ VURABİLİYOR

Aksiyon dergisinden Mesut Çevikalp'in haberine göre; Suriye bugün itibarıyla ulaştığı kimyasal-biyolojik başlıklı, uzun menzilli füze kapasitesiyle sadece İsrail'i değil, Türkiye dâhil çoğu Ortadoğu ülkesini hedef alabiliyor. 1980'de rejim bölgedeki kimyasal silahlar ve İsrail tehdidini bahane ederek kimyasal başlık üretimine başladı.

KİMYASAL BAŞLIKLAR ÜRETİLDİ

Halep yakınlarında kurulan bir gizli tesiste mevcut füzelere kimyasal başlıklar üretildi. 2007'de Scud-C füzesine hardal gazı başlığı takabildiği öğrenildi. Aynı günlerde gizli tesislerin birinde meydana gelen patlamada 15 kişi öldü.

BATI'DAN KİMYASAL TEKNOLOJİ EDİNME

Batılı istihbarat örgütleri, Suriye rejiminin 1980'lerde kimyasal silah üretebildiğini kayda geçiriyor. 1986 yılında Batı Avrupa'dan kimyasal silah üretim teknolojisini edindiği biliniyor. 1990'ların başında da biyolojik silah ile füze başlığı yapımına soyunduğu ifade ediliyor.

KAYNAK: AKSİYON
YORUMLAR 6
  • NURİ ASLAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Dedikya kardeş ''su uyuyor düşman asla uyumuyor''. eee bu güne kadar ordu göreve dediler, orduyu kendi vatandaşlarına kullandılar, ordunun 1. görevi irticai faliyet olursa olacağı bu. ondan sonra sağda solda onuncuyıl marşı ve Türk ordusu dünyanın en güçlü ordusu naraları... sonuç ortada, 17 milyonluk suriyede ülkemize kafa tatacak kadar silahlar var ve Allah bilir 8 milyonluk israilde nelerrrrr vardır nelerrrrr....
    Cevapla
  • Aziz AKBIYIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyin başı Ruya . Aslında Rusların ümüğünü sıkmak lazım Eset i bu hale getiren Rusya dır, yıllardır silah pompalıyor Suriye ye orta doğu ya. Şunu da ekleyeyim her yıl Maliye Bakanlığı tarafından TSK ya her alanda harcaması için 2 milyar dolar para veriliyordu. Son 10 yıla kadar TSK nın bu paraları bazen harcamıyordu bile neden çünkü üstüne vazife olmayan işlerle meşguldüler. Her yıl 2 milyar dolar (Dikkat edin Milyon değil Milyar) düşünün ! asker güneydogu da teneke karakollar da nöbet tutuyordu.
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    güldürmeyin ya. esedin kimyasalları vereceğine gerçekten inanıyormusunuz? bu sadece taktik esedin yeni gelen silahlara başlıkları takıp hazır konuma getirmesine ve israilinde yeni sistemlere karşı kendini güvene alacağı ana kadar geçecek süre sadece aksi durumda bu iran rus hatta çin cephesinin yenildiği anlamına gelirki bunun bedeli zaten onlar için savaş kadar ağır olur üstelik karşı cepheye de fiske bile atılmadan.
    Cevapla
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    bu fuzulilerle pardon füzelerle. uzaya çıkılır mı? neler satmışlar deil mi zavallı satılmış zalimlere. sadece bu deil ilerde bir başkası çıkarsa şaşırmayın. çünkü hepsi onların empiryalizmin elinde.. bize düşen ise onların silahlarıyla silahlanmamak. başka bi şeyler üretmeliyiz.
    Cevapla
  • mohikan 10 yıl önce Şikayet Et
    menzildeki yerler. adamın füzelerinin menzili kimleri düşman gördüğünün ispatı ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!