Mısır'da 6 Ekim kutlamaları başladı

Mısır ordusunun İsrail'den Sina Yarımadası'ndaki topraklarını geri aldığı 6 Ekim zaferinin yıl dönümü başkent Kahire'de kutlanmaya başladı.

Mısır'da 6 Ekim kutlamaları başladı
Mısır'da 6 Ekim kutlamaları başladı
GİRİŞ 05.10.2013 22:34 GÜNCELLEME 05.10.2013 22:34

Kutlamalara katılmak için gelen Mısırlılar, güvenlik güçlerinin kontrolünden geçirilerek Tahrir Meydanı'na alındı. Yoğun önlemlerin dikkati çektiği meydana elektronik güvenlik kapıları yerleştirilirken, aramalarda eğitimli köpeklerden de yararlanıldı. Meydana çıkan yollar trafiğe kapatıldı, girişlere zırhlı araçlar yerleştirildi.

Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile 6 Ekim savaşında görev alan komutanların fotoğraflarını taşıyan Mısırlılar, "Halkın isteği İhvan ile uzlaşı yapılmaması" yazılı pankartlar açtı. Kutlamalar çerçevesinde ordu bandosu da meydandaki yerini aldı.

DARBE KARŞITI GÖSTERİLERE DEVAM ÇAĞRISI

Öte yandan Mısır'da Darbeye Karşı Gençler Hareketi, göstericilerin yarın Tahrir Meydanı'na girmesinin, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yapılan askeri darbenin "ölüm ilanı" olacağını ileri sürerek, ülke genelinde darbe karşıtı gösterilerin devam ettirilmesi çağrısında bulundu.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi de halkı, 1973'te İsrail'e karşı kazanılan zaferin yıl dönümünde Tahrir Meydanı'nda darbe karşıtı gösteriler düzenlemeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin iktidardan uzaklaştırılmasıyla sonuçlanan 30 Haziran protestolarının organizatörü Temerrüd (İsyan) Hareketi ise halktan, ülke genelinde yapılacak 6 Ekim kutlamalarına geniş katılım gösterilmesini istedi.

Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ise twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz Mısır halkını Ekim Savaşı'nın yıl dönümünde meydanlara inmeye çağırıyorum. Sizi, onur duyarak koruyacağız'" ifadesini kullandı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ALARMDA

Mısır Ulaştırma Bakanlığı, 6 Ekim kutlamaları öncesinde alarm durumuna geçildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise "kutlamaları sabote edecek girişimler" konusunda halk uyarılırken, yasaları ihlal edenlerle kararlı bir şekilde mücadele edileceği vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı