Esed: Kimyasal silah kullanmadık

Alman dergisine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, kimyasal silah kullanmadıklarını yineledi. Hataları herkesin işlediğine dikkati çeken Esed, "Başkan da hata yapar" ifadesini kullandı.

Esed: Kimyasal silah kullanmadık
Esed: Kimyasal silah kullanmadık
GİRİŞ 06.10.2013 00:31 GÜNCELLEME 06.10.2013 03:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Esed, Alman Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, rejimin sivillere ve muhalefete karşı zehirli gaz kullanmadığını ileri sürerek, "Kimyasal silah kullanmadık. Benimle ilgili olarak kendi halkını öldüren bir adam resminin çizilmesi de yanlış" ifadesini kullandı. Esed, "Korku duysaydım çoktan Suriye'yi terk etmiş olurdum" dedi. 

BM'nin, 21 Ağustos'ta kullanılan kimyasal silahlar ile ilgili raporuna şüpheyle baktığını aktaran Esed, kimsenin kesin bir şekilde kimyasal silahlar için füzelerden yararlanıldığını söyleyemeyeceğini belirterek, muhalefeti Sarin gazı kullanmakla suçladı.

ŞEFFAFIZ

Kimyasal silah denetimlerine ilişkin de Esed,"Biz, şeffafız. Uzmanlar tüm tesislere gidebilir. Bizden de tüm bilgileri alacaklar" dedi.

Esed, imha edilene kadar silahların iyi bir şekilde korunacağını vurguladı.

"Batının benden daha çok El-Kaide'ye güvendiğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulunan Esed, ABD Başkanı Barack Obama'nın da yalandan başka hiçbir şey sunmadığını iddia etti.

RUSYA GERÇEK DOST

Rusları "gerçek dost" olarak niteleyen Esed, Rusya'nın ne olduğunu gerçekten daha iyi anladıklarını belirtti.

Almanya'nın Avrupa'da önemli arabulucu olabileceğini aktaran Esed, "Buradaki gerçek şartları konuşmak için Almanya'dan elçilerin Şam'a gelmesinden mutlu olurum" ifadesini kullandı.

Müzakere yoluyla bir çözümün bulunup bulunamayacağı yönündeki bir soruya Esed, "Militanlarla mı Hayır. Benim tanımlamama göre siyasi muhalefet silah taşımaz" yanıtını verdi.

BAŞKAN DA HATA YAPAR

Görev süresinin biteceği 2014 yılının Ağustos ayından önce erken seçim yapılması önerisinde bulunduğu ifade edilen Esed, bir kez daha aday olup olmayacağını şu an söyleyemeyeceğini, halkın desteğini arkasında hissetmediğini bilmesi durumunda adaylığını koymayacağını bildirdi.

Bireysel hataların yapıldığına, hataları herkesin işlediğine dikkati çeken Esed, "Başkan da hata yapar" ifadesini kullandı.

KORKU DUYSAYDIM ÇOKTAN TERK EDERDİM

Esed, "Onlar yüzde 100 hatalı, biz de sıfır" yönünde bir ifadenin kullanılamayacağına değinerek Esed, bu konuda gri alanların bulunduğunu belirtti.

Zaferlerine inanmaktan başka bir opsiyonlarının bulunmadığını aktaran Beşşar Esed, korku duyması halinde Suriye'yi çoktan terk etmiş olacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Bal gibi kullandı Koprulu. Erkek olsaydı halkının yanında olurdu. Hamile karısıyla Lamborghini aracına binip destekçilerini ziyaret etmez, halkı bombalamak yerine dış güçlere müdahalede bulunurdu. Bu bir tuzak. Eğer Esed masum olsaydı, İran'ın, Esed'in katliamını desteklemesine gerek kalmazdı. Açın gözünüzü. Aramıza münafık sokmaya çalışıyorlar. El Kaide de münafık, Esed de.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    peki kimyasal silahı kim kullnadı uzaylılarmı?.... .....özgür suriye odusunda kimyasalı atacak füze rampası veya uçak bile yok?...ama o kimyasalların hangi birlikden hangi rampadan atıldığı bile belgelendi? birde utanmadan yalan konuşuyor!!?..
    Cevapla
  • umityldz 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün. Allah ın vaad ettiği zafer geldiğinde arkana bakmadan kaçarken bunları tekrar konuşalım "Hased" efendi
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    koprulu? esedi desteklemekle kimyasallarla öldürülen o bebeklerin çocukların hesabını nasıl vereceksiniz onu düşün?... ...Esed hem rusyanın hem abd,nin arka bahçesidir ,ikiside esedi kullanıyor?...abd suriyeye müdahale etmeyecek diye ben başdan söyledim?...hiç abd müdahale edermi?..
    Cevapla
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    ''Kişi sevdiği ile beraberdir''. Esadın en iyi dostu ruslarmış..Sen bu dünyadada öbür dünyada da onlarla beraber ol..Ayrca burada esad yancıları yapmaya çalışanlara da helal olsun.Siz de sevdiğinizle birliktesiniz.Hala gözleriniz körmü.Esed zalimini aklamaya paklamaya çalışıyorsunuz. Öldürülen yüzbin insanı, mazlumları bebeleri görmüyormusunuz.Esed benin ilahımdır diye zorla söylettirilen suriyeli mazlumlara esedin katil şebbihalarının kan donduran işkencelerini görmüyormusunuz.Ben esede hergün lanet okuyorum ve sevmiyorum..esede sevgi besleyenler öbür dünyadada onunla beraber olun olurmu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...