İşte tutuklandıktan sonraki ilk fotoğrafı!

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'nin tutuklandıktan sonra çekildiği belirtilen fotoğrafları ülkede yayın yapan El-Hayat televizyonu tarafından yayınlandı.

GİRİŞ 03.11.2013 11:34 GÜNCELLEME 03.11.2013 13:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Temmuz ayında askeri darbeyle görevinden alınan Muhammet Mursi, yarın mahkeme önüne çıkacak. Bilinmeyen bir yerde gözaltında tutulan Mursi, ailesiyle görüştürülmüyordu.

Mursi ve Müslüman Kardeşler yöneticilerinin yargılanacağı dava için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Devrik cumhurbaşkanı, "göstericileri öldürmeye teşvik etmek" suçundan yargılanacak.

MURSİ, DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA YAPTI

Mısır'da bir gazete, 3 Temmuz'daki askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, kendisini ziyaret eden yabancı yetkililer ve insan hakları heyetleriyle yaptığı görüşmelere ait olduğu öne sürülen açıklamaları sayfalarına taşıdı.

El-Vatan gazetesinde yer alan habere göre darbenin ardından yaklaşık 4 aydır gizli bir yerde tutulan Mursi, sözkonusu görüşmeler sırasında görevden uzaklaştırılmasını "darbe" olarak nitelerken, ABD ve Avrupa Birliği'ne (AB) de sürece müdahil olarak görevine iadesinin sağlanması çağrısında bulunuyor.

Sözkonusu görüşmelerin ses ve video kayıtlarını da gün içinde yayınlayacağını belirten El-Vatan gazetesinin haberinde, Mursi'nin diğer bir siyasi heyetle yaptığı görüşmede ise askeri müdahaleyle ilgili açıklamalarına yer veriliyor. Mursi'nin bu görüşmede, görevden uzaklaştırılmasını "darbe" olarak nitelendirdiği ve kendisinin hala Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı olduğunu söylediği aktarılıyor.

Mursi'nin, yarın başlayacak yargı süreciyle ilgili olarak da kendisini yargılayacak mahkemeyi tanımadığı, anayasaya göre cumhurbaşkanının yargılanmasında prosedürlerin farklı olması gerektiğini söylediği ve "Eğer mahkemeye çıkarılırsam, karşılarında kendi başıma duracağım ve göstericilerin öldürülmesiyle bir ilgim olmadığını hakimlere söyleyeceğim" ifadelerini kullandığı ifade ediliyor.

Mursi'nin ailesinden daha önce yapılan açıklamada, gazetede yayımlanan görüşme kayıtlarına "şüpheyle" yaklaşıldığı belirtilerek, haberin, doğru veya yanlış olmasından ziyade, Mursi'nin duruşmasından bir gün önce yayımlanmasının dikkat çektiği, bunun da kamuyounu yönlendirme amacı taşıdığı belirtilmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. mısırın kaderi ülkemizin kaderine ne denli benziyor.. 28 subatta dönemin başbakanı erbakan hoçaya yapılan dayatmada erbakan ülkede kaos ortamı oluşmaması için sustu mursi erbakan gibi geri adım atma yerine dik durdu erbakan hoça geri atmasının karşılığı yetmezmiş gibi itibarsızlaştırma ile yıpratıldı.. ama ardından gelen ler ülkemizi darbeçilerden temizledi mursi geri atım atmamakdaki amaçı halkına olan inançındandı şu ana kadarda inancını koruyor ülkesi siyonislerin istediği şekilde mısırda kan akmıyor mısırda er yada geç hak adalet oluaçak rabbim izni ile o zaman israiloğullarının son manavra sahasından 3, devlet daha kalmış artık kan akıtma sevdalarını orda deneyecektir.. islam çografyasında bu denli oluk oluk kan akmasının vabali hilafetin kalkması ümmetin sahipsiz kalmasındandır...
    Cevapla
  • Eray Yüksel 25 10 yıl önce Şikayet Et
    GEZGİN SEN KİMİN ADAMISIN?. Benimki de soru yani...
    Cevapla
  • gezgin 10 yıl önce Şikayet Et
    mübarekten farkı yoktu. devrimi güzel yaptılar ama bi refarduma gitmemek için darbeyi göze aldı.bana kalırsa buda siyonistlerin adamı
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Derin Dünya devleti.... Adalet, özgürlük, demokrsi nutukları atan Batı nedense Müslüman ülkelerde adil seçimi desteklemiyor. Batıda demokrasi Abedede zenginlerin, Avrupada çoğunluğun idaresi iken Müslüman ülkelere gelince azınlığın idaresine dönüşüyor!
    Cevapla
  • ZiyaretÇi 10 yıl önce Şikayet Et
    hesap makinasıyla mı çekmişler. bişey anlaşılmıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar