İhvan: Tüm yasal yollara başvuracağız

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed Ali Bişr, İhvan'ın kapatılması istemiyle açılan davada, yürütmeyi durdurma talebinin reddedilmesine ilişkin, "tüm yasal yollara başvuracaklarını" söyledi.

İhvan: Tüm yasal yollara başvuracağız
İhvan: Tüm yasal yollara başvuracağız
GİRİŞ 06.11.2013 20:49 GÜNCELLEME 06.11.2013 20:49

Bişr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır'a ve Mısırlılara hizmet etme yolunda İhvan'ın yeniden faaliyetlerine başlaması için gerekli bütün yasal işlemleri yapacağız" dedi.

Bişr ayrıca, verilen kararın, hükümetin 23 Eylül'de uygulamaya koyduğu "kapatma" kararından sonra hukuki veya fiili bir etkisinin olmadığını ifade etti.

Kahire Nöbetçi Temyiz Mahkemesi, bugün, 23 Eylül'de alınan "Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve ilgili tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, İhvan'a ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararıyla ilgili, İhvan'ın, yürütmenin durdurulması talebini reddetmişti.

Adalet Bakanlığı, 23 Eylül'de mahkemenin aldığı karar doğrultusunda İhvan'ın mal varlıklarını yönetmek ve korumak üzere kayyum atamıştı. Kayyum atanmasına karşı çıkan İhvan, yargı kararı kesinleşinceye kadar yürütmenin durdurulması isteminde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı