1 milyon 100 bin hacı Arabistan'dan ayrıldı

Hac farizasını eda için dünyanın farklı bölgelerinden kutsal topraklara gelen Müslümanlardan 1 milyon 100 bini, Suudi Arabistan'dan ayrılarak ülkelerine döndü.

1 milyon 100 bin hacı Arabistan'dan ayrıldı
1 milyon 100 bin hacı Arabistan'dan ayrıldı
GİRİŞ 09.11.2013 11:51 GÜNCELLEME 09.11.2013 11:51

Hac Bakanlığı'nın açıkladığı resmi rakamlara göre hac görevlerini ifa ettikten sonra ülkeden ayrılanların sayısı 1 milyon 100 bine ulaştı. Halihazırda yaklaşık 400 bin hacının Mekke'de, 520 bin hacının da Medine'de olduğu kaydedildi.

Görevlerini ifa eden hacıların büyük gruplar halinde Mekke'den ayrılmasının ardından, daha önce izdiham yaşanan Kabe çevresinde büyük bir rahatlama görülürken, halen Mekke'de bulunan hacılar da, sükuneti fırsat bilerek umre ve tavafla vakitlerini değerlendiriyor. Hac döneminde 1,5 saati bulan tavaf süresi, kalabalıkların çekilmesiyle 30 dakikaya inerken, aynı dönemde 2 buçuk saati bulan umreler de yarım saatte tamamlanabiliyor.

Mekke'den ayrılan hacıların, ülkelerine dönmeden önce ziyaret ettikleri Medine'de ise yoğunluk dikkati çekiyor. Özellikle vakit namazlarında artan yoğunluk nedeniyle çok sayıda kişi namazlarını Mescid-i Nebevi'nin dışında eda ediyor.

Hacıların dönüş yolunda kullandıkları Cidde ve Medine havalimanları da yoğun bir hava trafiğine sahne oluyor. İki havaalanında her gün yüzlerce uçak hacıları ülkelerine taşımayı sürdürüyor.

Öte yandan hac döneminin bitmesiyle Mekke'de Arafat, Müzdelife ve Mina bölgelerinde başlatılan temizlik çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!