Kabe'de ikinci etap çalışmaları başladı

Kabe'de tavaf alanını genişletme çalışmaları için hazırlanan 'Haremeyn-i Şerifeyn Genişletme Projesi' kapsamında ikinci etap çalışmaları başladı. Tavaf alanını genişletme çalışmalarının birinci aşaması geçen yıl başlamıştı.

Kabe'de ikinci etap çalışmaları başladı
Kabe'de ikinci etap çalışmaları başladı
GİRİŞ 10.11.2013 14:37 GÜNCELLEME 10.11.2013 15:26

Projenin birinci aşaması Safa Tepesi'nin hizasından başlıyor ve sa'y alanını da kapsayarak Fetih kapısında sona eriyor. Projenin ikinci aşaması ise bu yılki hac döneminin tamamlanmasıyla başladı. Mescid-i Haram'da ikinci etap çalışmalarının başlamasıyla birlikte o bölge kapatıldı. Yeni çalışılan bölgede, tüm aksesuarlar sökülüp depoya kaldırılıyor. Aksesuarlar, çalışmaların bitimiyle birlikte yeniden eski yerlerine takılacak. Şimdiye kadar proje için 100 milyar Suudi Arabistan Riyali harcandı.

Projenin üçüncü aşaması da Hicri 1435 yılından itibaren başlayacak. Projenin ilk aşamasında saatte 105 bin kişinin tavaf yapabilmesi hedeflendi. Mescid-i Nebevi'de olduğu gibi Kabe'nin de açık alanları, en üst katı ve tavaf bölgesinde gölgelikler tesis edilecek. Dış avlularda ise Mescid-i Nebevi'deki şemsiye sisteminin benzeri kurulacak. Böylece, Kabe'nin üst kısmı hariç, her yeri açılır kapanır gölgelikler ile kaplanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü