Muhalifler: PYD düşman bir örgüttür

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin özerk bir yönetim kurma çalışmalarını ülkeyi bölmeye yönelik bir girişim olduğunu bildirdi.

Muhalifler: PYD düşman bir örgüttür
Muhalifler: PYD düşman bir örgüttür
GİRİŞ 13.11.2013 16:46 GÜNCELLEME 13.11.2013 16:46

Muhalif koalisyon, PYD'yi "düşman bir örgüt" olarak tanımladı.

SMDK Basın Merkezi Suriye'nin kuzeyinde özerk bir yönetim oluşturduğunu duyuran PYD konsunda yazılı bir açıklama yaptı. PYD'nin ülkenin kuzeyindeki bazı bölgelerde özerk yönetim kurma çalışmalarının, "ülkeyi parçalamaya yönelik bir girişim" olarak değerlendirilen açıklamada, "Bu girişim Suriye halkının kendi toprakları üzerinde bütün, bağımsız, özgür ve egemen bir Suriye kurma mücadelesini temsil etmiyor. " denildi.

PYD'yi Esed yönetimine destek veren bir örgüt, askeri kolu olan Kürt Halkı Koruma Gücü (YPG)'nin de Suriye halkının çıkarlarına karşı olmakla eleştirilen açıklamada söz konusu örgütün Suriye devriminin düşmanı olarak tanımlandı.

PYD'nin yabancı bağlantıları ve ajandası olan bir örgüt olduğu vurgulanan açıklamada, devlet içinde devlet kurma çalışmalarının ülkenin ulusal güvenliğine, egemenliğine düşmanca bir eylem olduğu bildirildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?