Başına ödül koyulan komutan öldü!

Esed rejiminin başına 200 milyon dolar ödül koyduğu Tevhid Tugayı Komutanı Salih, hava bombardımanında yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Başına ödül koyulan komutan öldü!
Başına ödül koyulan komutan öldü!
GİRİŞ 18.11.2013 03:15 GÜNCELLEME 18.11.2013 03:35
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Suriye'nin Halep kentindeki en büyük silahlı muhalif gruplardan Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih, hava bombardımanında yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

AA muhabirinin muhalif kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ülkenin ikinci büyük kenti Halep'te, 14 Kasım'da orduya ait bir uçağın muhalif Tevhid Tugayı'nın karargahını "varil bombasıyla" vurması sonucu bazı üst düzey komutanlarla ağır yaralanan Salih, hastaneye kaldırıldıktan kısa süre sonra yaşamını yitirdi.

Suriye'deki iç savaşın ilk aylarından bu yana kırsaldaki muhalifleri temsil eden Abdulkadir Salih, bölgedeki silahlı muhalifleri bir araya getirerek, Tevhid Tugayı'nı kurmuştu. Esed rejimi ise Salih'in başına 200 milyon dolar ödül koymuştu.

Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının tugayın denetimindeki Piyade Okulu'nu "varil bombasıyla" vurması sonucu, genel komutan Abdulkadir Salih ve üst düzey komutan Abdulaziz Selam yaralanmış, tugayın önemli komutanlarından Ebu Tayyip de hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Muhammedi 10 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür. israil piyonlarından biri daha masum kanı dökmenin hesabını vermeye gitti.. karnesinden notlar: müslümanlar arasına fitne sokmak ve aralarını açmak: pekiyi. masum insanların kafasını kesmek: pekiyi. şehirleri harabeye çevirmek: pekiyi, islam ülkesini zayıflatarak israile hizmet etmek: pekiyi. müslümanları vahşi gösterip diğer din mensuplarının islama olan meylini yok etmek: pekiyi. ve....
    Cevapla
  • ertan tan 10 yıl önce Şikayet Et
    İşin acı yönü. Bu haberi okuyan "Ben bir Müslümanım" diyen insanların yarısı "Allah rahmet etsin" derken diğer yarısı "bilmem ne yoluna gitmiş" diyor. Asıl bu hale düştüğümüze ağlamalıyız. Allah bir an önce Müslümanlara basiret versin de daha fazla İslam düşmanlarının emellerine hizmet etmesinler.
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    -Aslında bu SON DERECE AÇIK bir durum olmasına rağmen- HANGİ tarafın HAK için SAVAŞTIĞI veya mücadele ettiğini AYIRD edemediğinizde başvurulacak bir formül verebilirim.. . Böylece GÜNAHA girmez, HAK olanın karşısında olma garabetine düşmezsiniz. (HAK ve HUKUKU, KUL HAKKINI önemseyenler için tabii ki..) Sadece şöyle dua edin " Ya Rabbi , KİM senin RIZAN için SAVAŞIYOR, senin RIZAN için ÇALIŞIYORSA, Samimi olarak İSLAM için gayret gösteriyorsa, ONA YARDIM et. SEVDİKLERİNİ BANA SEVDİR, SEVMEDİKLERİNİ, bana da SEVDİRME ALLAHIM ... " Kesinlikle cevapsız kalmazsınız.. İçinize bir ilham gelecektir İnşaALLAH. Böyle yaptıktan sonra içinizde oluşan HİS sizi YANLIŞTAN alıkoyacaktır.BÖYLECE gerçekten ŞEHİT olan birine karşı MAHCUP duruma düşmemiş, VEBAL almamış olursunuz inşaALLAH.
    Cevapla
  • SessizMuhendis 10 yıl önce Şikayet Et
    @LALE LALE.... Tam LALE`ce yazmissin! BU KOMUTANIN KIM OLDUGUNU Bilmek isteyenler Youtubedaki Vice Kanalindan Suriye ile ilgili BELGESEL videolarini izlesinler! Bilmeden bos bos konusmayin!!! ABD ile ZERRE ilgisi olmayan, ULKESi icin dik duran bir Sehittir, Allah Rahmet Eglesin!
    Cevapla
  • kamil karabulut 10 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin..... abdulkadir salih kardeşime allah rahmet eylesin, inşallah cennette en güzel mekanları allah cc salih kardeşime nasip eder....suriye cihadının önemli ve çok değerli mücahitlerinden biri idi. inşallah suriyede zalimler yok olup gidecek, salih kardeşim gibi mücahitler sayesinde....amin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor