ABD ve İngiltere'den sürpriz Suriye kararı

Washington Yönetimi, ABD'nin Suriye'de Esed Rejimi'ne karşı savaşan Yüksek Askeri Konsey'e (SMC) giden silah dışı yardımları durduğu haberini resmen doğruladı.

ABD ve İngiltere'den sürpriz Suriye kararı
ABD ve İngiltere'den sürpriz Suriye kararı
GİRİŞ 11.12.2013 19:07 GÜNCELLEME 11.12.2013 21:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili ilk açıklama, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden geldi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği adına bir sözcü, Reuters'a yaptığı açıklamada, radikal İslamcı grupların Kuzey Suriye'de bazı önemli noktaları ve SMC'ye ait bazı merkezleri ele geçirmesi sonrası silah dışı yardımın durdurulduğunu söyledi. Sözcü, insani yardımların ise devam edeceğini söyledi.

Konuyla ilgili Washington'da bilgi veren üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise şunları söyledi:

ATME'Yİ ELE GEÇİRDİKLERİ İÇİN 

"İslami Cephe güçlerinin (El Kaide bağlantılı ISIS yerine bu terimi tercih etti) SMC'ye ait Atme'deki (Reyhanlı'nın karşısındaki sınır kasabası) genel merkez ve depoları ele geçirdiğini belirten haberleri gördük ve açıkçası bundan endişeliyiz. Bu durumun sonucunda, ABD, Kuzey Suriye'ye giden silah dışı yardımların tümünü durdurdu. Suriye halkına yapılan insani yardımlar ise bu durdurmadan etkilenmedi.

ENVANTER İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

General Salim İdris ve SMC ile SMC'ye daha önce sağlanan ekipman ve yardımların envanteri konusunda çalışıyoruz. SMC'ye desteğimiz herkesçe bilinmekte ve bu uzun süredir de devam etmektedir.

Ve genel olarak, uzun süre, savaş alanında SMC ve General İdris'in altında birlik olunması çağrısında bulunduk. Suriye halkına destek konusunda ileriki adımlar için veriler topluyor ve Suriye muhalefetindeki dostlarımızla istişare ediyoruz." 

İNGİLTERE DE KESTİ 

ABD'nin ardından İngiltere de benzer bir karar alarak, Suriye'nin kuzeyindeki muhaliflere silah dışı yardımı durdurdu. 

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nden bir sözcü, AFP'ye, ''Durum netleşmeden herhangi bir malzeme göndermeyi planlamıyoruz'' dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • Mustafa Kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaş hiç olmamalıydı.... Sunni bir savaş.
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    demek acıyorsunuz?!. kendi ülkesine karşımı svaşıyormuş bunlar irandan gelen katiller caniler sırp,rus keskin nişancılar hataydan esede yardıma ,katliama giden arap nusayriler bunlar bunlarla savaşınca ülkesiyle savaşmış oluyor sizde acıyorsunuz öylemi? çok acıyorsunuz.ondanmı bunların canının ,malının,ırzının ülkelerinin sözde lideri olacak katil tarafında dışardan gelen bilhassa hizbulvahşet çetelerine peşkeş çekilmesini 3 yıldır utanmadan sıkılmadan burda aklamaya çalışıyorsunuz?şimdi suçu üzerine atacağınız erdoğan ve davutoğlu var bu zalimin babası sadece hamada 40 bin küsür insanı katlederken hamada tüten tek bir ocak görmek istemiyorum derken türkiye sizin gibi alevilerin elindeydi.ama türkiyede ülkesine karşı gelen yıllardır suriye hayali ile yanan hainler sizin can yoldaşınız değilmi?
    Cevapla
  • Muhammedi 10 yıl önce Şikayet Et
    acıyorum... resime bakınca gencecik saf duygulu gençlere giydirilmiş özgür suriye askeri üniformalarıyla kendi ülkelerine karşı savaşmaları isteniyor.. onun da bir annesi var bir ailesi var.. daha ne kadar müslümanlarla oynancak ve müslümanlar bu oyunlara kanacak..
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 10 yıl önce Şikayet Et
    Konusulanlara degil yapilanlara bakin!. ABD, avrupadaki bir cok ulke siyonistlerin kontrolunde siyonistlerin istemedigi hicbirseyi yapamazlar. Buna en son örnek olarak MISIR i verebiliriz. Askeri bir darbeye bile darbe diyebildiler mi? Onlarin tek amaci suriyelileri birbirlerine kirdirmak ve bunuda basari ile ifa ediyorlar. bizim cakma muhalefetde onlara yardimci oluyorlar!
    Cevapla
  • ekrem 10 yıl önce Şikayet Et
    Uyarı. İslam Cephesi ile ISIS ayrı yapalanmalardır islam cephesi son bir kaç ayda yaklaşık 6 islami gurubun birleşmesi ile kurulmuştur ISIS ise ırak El kaidesinin suriye deki uzantısıdır. islam cephesi öso nun kontrol merkezini ele geçirmiştir. El kaide zaten esad hizbullat pkk dan fırsat buldukça demokratik ösoya karşı mücadele etmektedir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı