Esed güçleri 83 kişiyi öldürdü

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin muhaliflere yönelik çeşitli kentlerde ağır silahlarla kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 8'i çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 83 kişinin öldüğü bildirildi.

Esed güçleri 83 kişiyi öldürdü
Esed güçleri 83 kişiyi öldürdü
GİRİŞ 29.01.2014 03:12 GÜNCELLEME 29.01.2014 03:12

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetimindeki bölgelere hava ve karadan ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda başkent Şam'ın banliyölerinde 13, Halep'te 37, Humus'ta 17, Hama'da 8, Dera'da 4, İdlib ve Kuneytra'da ikişer olmak üzere 83 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

-Varil bombalı saldırı-

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterlerin Halep'in Muyesir bölgesine "varil bombasıyla" saldırmasında yıkılan evin enkazında sağ olarak çıkartılan bir çocuğun videosunu internette paylaştı.

Videoda, Muyesir bölgesine atılan varil bombası sonucunda yerle bir olan bir evin enkazında kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu sağ bir çocuğun enkazın altından çıkartıldığı görülüyor.

-Halep'te IŞİD'in infazına ait toplu mezar bulundu-

Öte yanda Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Halep'in Beşkatin köyü yakınlarında 20'dan fazla kişiyi kurşuna dizdikten sonra kuyuya attığı ifade edildi.

Beşkatin köyü ve çevresinin daha önce IŞİD'in kontrolünde olduğu bildirilen açıklamada, IŞİD'in bölgede tutukladığı kişileri infaz etikten sonra ya kuyulara attığı ya da toplu bir şekilde karargahlarının yakınlarındaki yerlerde gömdüğü kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki