Mahkemete ara verdiren hareket

Muhammed Mursi ile 35 İhvan yetkilisinin yargılandığı "casusluk" davasında, savunma heyetinin, sanıkların "ses geçirmeyen cam kafes içinde tutulmasını" protesto ederek duruşmadan çekilmesi üzerine mahkemeye ara verildi.

Mahkemete ara verdiren hareket
Mahkemete ara verdiren hareket
GİRİŞ 16.02.2014 13:42 GÜNCELLEME 16.02.2014 13:42

Mısır devlet televizyonu, kamuoyunda "Hamas ve Hizbullah'la işbirliği yapmak" ile "Casusluk" olarak anılan, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 35 sanığın yargılandığı davanın duruşmasının başladığını duyurdu.

Savunma heyetinin, sanıkların "ses geçirmeyen cam kafes içinde tutulmasını" protesto ederek duruşmadan çekilmesi üzerine mahkemeye ara verildi.

Oğlu savunma heyetinde

Mursi'nin avukatlarından Muhammed Selim el-Avva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mursi'nin talimatı doğrultusunda, "mahkemenin davaya bakma yetkisinin bulunmadığı" yönünde savunma yapacaklarını belirtti.

Mursi'nin oğlu Usame Mursi ise açıklamasında, davanın bugünkü duruşmasına, savunma heyetinde avukat sıfatıyla yer almak için yargı makamlarından gerekli izni aldığını söyledi.

Babasının daha önce yargılandığı diğer davalara katılmak için defalarca talepte bulunduğunu hatırlatan Mursi, bu iznin kendisine ilk kez verildiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı