Ekmek fiyatının arttığı Suriye'ye İHH'dan destek

İç savaşın sürdüğü Suriye'de saldırılara hedef olan fırınlarda üretim azlığı ve fiyatların yükselmesi nedeniyle İHH İnsani Yardım Vakfı, ülkeye ekmek yardımını artırdı.

Ekmek fiyatının arttığı Suriye'ye İHH'dan destek
Ekmek fiyatının arttığı Suriye'ye İHH'dan destek
GİRİŞ 01.03.2014 11:31 GÜNCELLEME 01.03.2014 11:31

Yaklaşık 3 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle gıda sıkıntısı yaşanan Suriye'de en çok ihtiyaç duyulan gıda, ekmek. Suriye'nin iç bölgelerinde süren çatışma ve saldırılar yüzünden yaşadıkları bölgeleri terk edemeyen çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı sivillerin gıda ihtiyacının karşılanmasında ciddi sorun yaşanıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de bir çok bölgede gıda sıkıntısı yaşandığını, bunların başında, temel besin kaynağı olan ekmeğin geldiğini söyledi.

İç savaş yüzünden evden dahi çıkamayan Suriyeli siviller için birinci önceliğin ekmek olduğunu ifade eden Karacaoğlu, ülkenin bir çok bölgesinde saldırılarda fırınların hedef alındığını kaydetti.

Kısıtlı imkanlarla üretim yapılan fırınlarda ise fiyatların arttığını vurgulayan Karacaoğlu, ekmeğin, 17 Türk lirasına kadar yükseldiğini savundu.

Zor durumdaki Suriyelilere destek amacıyla ekmek yardımını artırdıklarını belirten Karacaoğlu, "Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kurulan fırında Suriyeliler için ekmek yapıyoruz. Günde 20 ton unla 180 bin ekmek üretiyoruz. Suriye'deki ekmek sıkıntısı nedeniyle üretimimizi daha da artırdık. Ekiplerimiz, İdlib, Halep, Hama, Humus'a ekmek gönderiyor. Ekmeğin yanı sıra un yardımında da bulunuyoruz" diye konuştu.

Karacaoğlu, İHH tarafından bugüne kadar Suriye'ye 55 milyon ekmek gönderildiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?