Irak'ta ev ve iş yerlerini ateşe vediler: 12 ölü

Irak'ın çeşitli kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 8 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak'ta ev ve iş yerlerini ateşe vediler: 12 ölü
Irak'ta ev ve iş yerlerini ateşe vediler: 12 ölü
GİRİŞ 15.03.2014 04:32 GÜNCELLEME 15.03.2014 04:49

Ülkenin batısındaki el-Enbar ilinin er-Ramadi kentinde Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) mensup örgüt üyelerinin bazı ev ve iş yerlerini ateşe verdiğini ifade eden ValiAhmed Halef ed- Duleymi, yangınların büyük maddi kayıplara neden olduğunu açıkladı.

Felluce Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmed eş-Şami, yaptığı açıklamada, vatandaşların dükkanlarını, evlerini hedef alan yangınlarda ve kentte meydana gelen çatışmalarda 12 kişinin yaralandığını belirtti.

Öte yandan, Kerkük'ün doğusunda ve güneyinde 2 değişik yerde meydana gelen patlamalarda 4 kişi hayatını kaybetti.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, askeri üniforma giymiş bazı kişiler Kerkük'ün 45 kilometre güneyinde bulunan Reşad kasabasının Hamire köyüne baskın düzenledikleri bildirildi. Baskında ev sahibi Ataallah Gafil ve kardeşi Abdi Riyaşi öldürüldü. Aynı evden Adnan er-Riyaşi'nin ise kaçırıldığı ifade edildi.

Emniyet güçlerinin yaptığı aramalarda Hamire köyünün dışında silahla vurularak öldürülmüş bir kişi bulduklarını, bu kişinin kaçırılan Adnan Riyaşi olabileceği belirtildi.

Kerkük kent merkezinde kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan ateş sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...