Esed güçleri karargah kaybetti

Suriye'nin Halep kentinde rejim güçlerince karargah olarak kullanılan Adalet Sarayı'nın, muhalif gruplardan İslami Cephe'ye bağlı birlikler tarafından ele geçirildiği bildirildi.

Esed güçleri karargah kaybetti
Esed güçleri karargah kaybetti
GİRİŞ 21.03.2014 02:55 GÜNCELLEME 21.03.2014 02:55

İslami Cephe bünyesindeki Tevhid Tugayı'nın basın sorumlusu Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski Halep bölgesindeki Halep Kalesi yakınlarında İslami Cephe'nin kuşatması altındaki Adalet Sarayı ile çevresindeki önemli binaların denetiminin şiddetli çatışmalar sonucu muhaliflerin eline geçtiğini açıkladı.

İslami Cephe'nin rejim güçlerince karargah olarak kullanılan sarayı tünel kazarak havaya uçurmasının ardından kontrolü sağladığını dile getiren Anadani, çatışmalarda çok sayıda ordu mensubunun etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda çevredeki çok sayıda evde büyük maddi hasar meydana geldiğini belirten Anadani, ''Sarayın garajındaki çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi. Silahlı muhalif güçler, bölgede tarihi han ve çarşılardan ilerleyerek tarihi Halep Kalesi'nin çevresini kuşatırken, rejim güçleri de silahlı muhaliflerin bulunduğu yerlere ve kazdığı mevzilere havan topu ve ağır silahlarla saldırdı'' diye konuştu.

Tevhid Tugayı komutanlarından Ebu Esad ise muhaliflerin kale çevresinde önemli ilerlemeler kaydederek stratejik yerlerin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.

Tevhid Tugayı'nın daha önce bölgedeki Charlton Oteli'ni havaya uçurarak Esad güçlerine büyük zayiat verdirdiğini hatırlatan Esad, "İslami Cephe'ye bağlı birliklerimiz eski Halep Kalesi başta olmak üzere birçok bölgede önemli ilerlemeler kaydetti. Halep'te birçok bölgede rejime büyük kayıp verdiriyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!