Görmez'den Yemen'de "ümmet" vurgusu

Resmi temaslarda bulunmak üzere Yemen'e giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ziyaretinin ilk gününde Yemenli Müslümanlara hutbe irat etti.

Görmez'den Yemen'de "ümmet" vurgusu
Görmez'den Yemen'de "ümmet" vurgusu
GİRİŞ 22.03.2014 10:39 GÜNCELLEME 22.03.2014 10:39

İslam dünyası için büyük öneme sahip tarihi Cami-i Kebir'de halka hutbe irat eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hitabında ümmet vurgusuna ve İslam dünyasındaki problemlere dikkat çekti.

İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntıları atlatmanın yollarını Kuran'ı Kerim'den ayetlerle anlatan Başkan Görmez, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

İslam dünyasında meydana gelen sorunlara zamanında müdahale edilmediğinde bunun tüm ümmeti etkileyeceğine dikkat çeken Başkan Görmez, "Nasıl ki insan vücudundaki bazı hastalıklar uzuvlardan tüm bedene zamanla yayılırsa İslam dünyasının değişik coğrafyalarındaki sorunlar da zamanında müdahale edilmezse tüm ümmeti etkiler" dedi.

Cami-i Kebir'de cuma namazı kılan cemaatin büyük ilgisinin gözlendiği hutbede iman ve hikmetin Yemen'de olduğunu belirten Hadis-i Şerifi okuyan Başkan Görmez, konuşmasına şöyle devam etti;

"Türk halkı geçmişe dayanan sağlam köklerle Yemen'e bağlıdır. Türk ve Yemen halkları kadim bir kardeşliğe sahiptir. Yemen'in yaşadığı sorunlarda Türkiye Yemen'in yanında durdu. Bu Ümmet bilincinin bir gereğidir. Değişik coğrafyalarda sıkıntı yaşayan Müslümanların imdadına yetişmek, her Müslümanın borcudur. Yemen, Suriye, Mısır, Filistin, Sudan gibi ülkeler için birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır."

Tarihi Bab el-Yemen içindeki Osmanlı eserleri ve diğer tarihi mekanlar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Görmez, programı kapsamında beraberindeki heyetle birlikte Yemen Evkaf Bakanı Hamud Obad bir araya geldi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance