Esed güçleri yine kan akıttı: 57 ölü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 6'sı çocuk, biri kadın olmak üzere 57 kişinin öldüğü bildirildi.

Esed güçleri yine kan akıttı: 57 ölü
Esed güçleri yine kan akıttı: 57 ölü
GİRİŞ 23.03.2014 01:24 GÜNCELLEME 23.03.2014 01:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği operasyonlarda Halep'te 24, başkent Şam'ın banliyölerinde 12, Humus'ta 8, Dera ve İdlib'te 5'er, Rakka, Hama ve Lazkiye'de birer olmak üzere 57 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Suriye Ordusuna bağlı savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölge, belde ve ilçeleri bombaladığı kaydedildi.

Silahlı muhaliflerin Halep'te Şuveyne bölgesinde rejim güçlerinin bulunduğu yerleri top ateşine tutuğu belirtilen açıklamada, kentin eski Halep bölgesinde de güvenlik güçleri ile Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birlikler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Lazkiye bölgesinde silahlı muhaliflerin rejim güçleri karşısında önemli ilerlemeler kaydettiği vurgulanan açıklamada, İslami Cepheye bağlı birliklerin Keseb sınır kapısı çevresinde stratejik öneme sahip yerler ele geçirdiği iletildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Humus, Halep ve İdlib kentinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

YORUMLAR 1
  • vahap ulukaya 10 yıl önce Şikayet Et
    65-sola 25 kordinatında. esed bu yaptıklarını ödeyecek.inanıyorum. En başından beri dünyanın bu vahşete gözyumuşu dünyanın da başını ağrıtacak.rusya,amerika ve çin bu vahşette önemli başroller.AB de ikici kötü adam rolüyle başrolde! Olacağa çare yok kardeşim.Ölüm her zerreye farklı renkle konar..Her gün 100 nefesi içmek kolay değil,her gün bir zerreye bile yan bakmak zararken. Dünya 7 milyar insan harmanı..Bu 7 milyarın tüm ihtiyacı karşılanırken hayvanat aleminin paylaşımına benzer vahşi ve masum yangınlar olacaktır. Bir defa dünya ebedi saadet yeri değil.Müslüman için birazcık eğlence ve birazcık durma ve bir küçük imtehan yeri.. Oysa yaklaşık 6 milyar içinse makam,mekan,mevsim,mutluluk ve mutlaka serüven mutlaka maharet yeri! Böyle olunca kendilerinin arzusuna ne yakınsa o kıymetli ve üstün! Tabii ki mutlaka zarar edecekler.. Siz Suriyenin Asil topluluğu bu dar yerden geniş ve sonsuz alemeMUZAFFER olarak gideceksiniz. Allah'a hakkıyla iman edenler zarar etmez!..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!