Diyanet İşleri Bakanı Yemen'de

Resmi ziyaret kapsamında Yemen'in başkenti San'a'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ziyaretinin ikinci gününde Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile görüştü.

Diyanet İşleri Bakanı Yemen'de
Diyanet İşleri Bakanı Yemen'de
GİRİŞ 23.03.2014 16:47 GÜNCELLEME 23.03.2014 16:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı resmi konutunda gerçekleşen görüşmede İslam âleminin son yüzyılın en "sıkıntılı" günlerini yaşadığını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, din adamlarına büyük görevler düştüğünü bu nedenle âlimler arasındaki iletişimin arttırılması gerektiğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasında iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerine de dikkati çekerek, "Tarihi bağların yanı sıra din paydasında da birleşen Türkiye ve Yemen halkı daha fazla yakınlaşmalıdır.

Ziyaretim süresince beni çok mutlu eden kardeşlik örnekleri gördüm ve çok sıcak karşılandım. Yemen tarihi ile ve sahip olduğu barıştan yana duruşu ile diğer ülkelere de örnek olacaktır" dedi. Hz. Peygamberin "İman ve Hikmet Yemen'dedir" hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Görmez, Yemen'in yaşadığı siyasi karışıklığın barışçıl bir sürece girmesini, Hadis'te geçen "hikmetin bir tezahürü" olduğunu belirtti.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve beraberindeki heyeti Yemen'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türkiye Yemen dostluğunun büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

"İslam Âlimleri radikal eğilimlere karşı çözüm üretmelidir…"

İslam dünyasında yaşanan şiddet olaylarına da değinen Cumhurbaşkanı Hadi, radikal eğilimli grupların İslam'a zarar verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Hadi, "Radikal eğilimlerin önüne geçmek için İslam dünyasının önde gelen âlimleri ve din adamları bir araya gelip çözüm üretmeliler" dedi.

İslam'ın barış, hoşgörü ve kardeşlik dini olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Hadi, şunları söyledi:
"İslam ülkeleri yaşadıkları iç problemleri ve Müslümanlar arasındaki ayrışmaları kardeşlik ve hoşgörü ile çözebilirler. İslam dünyasının sorunlarının çözümünde ve İslam'ın doğru anlatılmasında âlimlere büyük görevler düşüyor. Kardeşlik İslam ülkelerinin iç sorunlarını aşmak için en önemli anahtar."

Cumhurbaşkanı Hadi ayrıca, Türkiye'nin büyük bir İslam ülkesi olduğunu, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) başkanlık ettiğini hatırlatarak, alimlere büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Hadi'ye Ahmet Karahisari'ye ait bir tıpkıbasım Mushaf-ı Şerif hediye eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, daha sonra Yemen Başbakanı Muhammed Salem Basindeva ile bir araya geldi.
  
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasında iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerine de dikkati çekerek, "Tarihi bağların yanı sıra din paydasında da birleşen Türkiye ve Yemen halkı daha fazla yakınlaşmalıdır. Ziyaretim süresince beni çok mutlu eden kardeşlik örnekleri gördüm ve çok sıcak karşılandım.

Yemen tarihi ile ve sahip olduğu barıştan yana duruşu ile diğer ülkelere de örnek olacaktır" dedi. Hz. Peygamberin "İman ve Hikmet Yemen'dedir" hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Görmez, Yemen'in yaşadığı siyasi karışıklığın barışçıl bir sürece girmesini, Hadis'te geçen "hikmetin bir tezahürü" olduğunu belirtti.
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve beraberindeki heyeti Yemen'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türkiye Yemen dostluğunun büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

 

YORUMLAR 2
  • Mürsel Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Kavramlar.... Radikalmiş.. Bence siz ılmlısınız...
    Cevapla
  • Mürsel Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Kavramlar.... Radikalmiş.... Bence Siz ılmlısınız...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor