Suriye'de kan durmadı: 82 ölü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 20'si çocuk, 12'si kadın olmak üzere 82 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de kan durmadı: 82 ölü
Suriye'de kan durmadı: 82 ölü
GİRİŞ 02.04.2014 02:37 GÜNCELLEME 02.04.2014 02:37

Suriye İnsan Hakların Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim birliklerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılar sonucunda Halep'te 32, başkent Şam'ın banliyölerinde 23, Dera'da 10, Humus'ta 6, İdlib'de 5, Lazkiye ve Deyru'z Zor'da 3'er olmak toplam 82 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya bağlı helikopter ve savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgeleri ağır silahlarla bombaladığı ve bombalama sonucunda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

Rejim güçleri ile Suriye Ordusu arasında Lazkiye bölgesindeki Türkmen Dağı'nda şiddetli çatışmaların çıktığı belirtilen açıklamada, savaş uçaklarının Lazkiye bölgesindeki 45. tepeyi ağır silahlarla bombaladığı ifade edildi.

Açıklamada, Şam'ın Dareya, Duma, Haresta, Berze ve Cobar bölgelerinin rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı bildirildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Lazkiye, Halep ve Humus'ta düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?