Barzani'den Ahmet Türk'e kutlama

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 30 Mart seçimlerinde Mardin'den Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'e kutlama mesajı gönderdi.

Barzani'den Ahmet Türk'e kutlama
Barzani'den Ahmet Türk'e kutlama
GİRİŞ 04.04.2014 12:14 GÜNCELLEME 04.04.2014 12:14

Mesut Barzani, 30 Mart yerel seçimlerinde, siyasi yasağı nedeniyle BDP'nin desteğiyle Mardin'de Bağımısız Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'e kutlama mesajı gönderdi. Kürt yönetiminin resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında Barzani, Türk'ün elde ettiği başarısının uzun yıllar demokrasi ve barış yolunda verdiği mücadeleye bağladı. Barzani mesajında, "Kürt milletinin haklarını elde etmek için en doğru yol barış ve demokrasi yoludur. Bu seçimde de bu tez bir kez daha kanıtlandı"dedi. Barzani mesajının sonunda barış sürecinin ileriye gitmesini de umut ettiğini ifade etti.

Mesut Barzani, daha önce de seçim sonuçları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve BDP'ye kutlama mesajları göndermiş, mesajlarında seçim sonuçlarının Türkiye'deki çözüm ve barış sürecinin güçlenmesine vesile olacağını umduğunu ifade etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var