ÖSO: IŞİD zor durumda kaldı

ÖSO sözcüsü, IŞİD'ın zor durumda olduğunu söyledi.

ÖSO: IŞİD zor durumda kaldı
ÖSO: IŞİD zor durumda kaldı
GİRİŞ 11.04.2014 15:12 GÜNCELLEME 11.04.2014 15:12

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ömer Ebu Leyla, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün saldırılarını sınırdaki Elbukemal ilçesine yoğunlaştırmasını, "içinde bulunduğu zor durumdan kurtulma ve etrafındaki kuşatmayı yarma çabası" olarak değerlendirdi.

AA'ya konuşan Ebu Leyla, yaklaşık iki haftadan bu yana Irak'tan gelen yardımların ulaştığı yolların kesildiğini belirterek, "IŞİD'in saldırılarını Elbukemal ilçesine yoğunlaştırması, içinde bulunduğu zor durumun göstergesidir" dedi.

IŞİD militanları arasında, örgütün kalesi sayılan Rakka kentinde izole edildikleri hissinin yaygın olduğunu ifade eden ÖSO Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, "Rejim güçlerinin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırılarını arttırdığı ve ÖSO'nun Elbukemal'deki bölgelere güçlerini kaydırdığı sırada IŞİD bu bölgelere saldırdı. Bu durum, IŞİD ile rejimin ortak hareket etmesinin açık delili" diye konuştu.

Öte yandan Suriyeli aktivister, dün, IŞİD'in Deyru'z Zor kentine bağlı Elbukemal ilçesine düzenlediği saldırıda, 40'ı IŞİD militanı yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

ÖSO'nun iddialarına yönelik henüz Suriye rejiminden veya IŞİD'den bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek