Başbakan Yardımcısının konvoyuna saldırı

Irak Başbakan Yardımcısı Salih El Mutlak'ın konvoyuna asker kılığındaki El Kaide bağlantılı militanlar tarafından ateş açılarak suikast girişiminde bulunuldu.

Başbakan Yardımcısının konvoyuna saldırı
Başbakan Yardımcısının konvoyuna saldırı
GİRİŞ 11.04.2014 17:12 GÜNCELLEME 11.04.2014 17:12

Saldırıda El Mutlak'ın bir koruması hayatını kaybetti.

Meclis üyesi Talal El Zubai yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Salih El Mutlak ve bir grup yetkiliyle birlikte Ebu Gureyb'deki köyleri ziyaret ettiklerini söyledi. El Zubai saldırganların askeri üniforma giydiklerini, askeri araç kullandıklarını ve üzerlerine ateş açtığını belirtti. El-Mutlak'ın korumaları ve askerler de saldırganlara ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Çatışmada El-Mutlak'ın 1 korumasının hayatını kaybettiği ve 5 kişinin de yaralandığı ve saldırganların olay yerinden kaçtıkları belirtildi.

IŞİD militanlarının Felluce'ye yakın bir şehri el geçirip daha sonra bölgede bulunan barajı kapatarak sele sebebiyet vermesi üzerine oluşan hasarları incelemek üzere El Mutlak ve diğer yetkililerin bölgede bulundukları belirtildi.

Ülkedeki liderlere yapılan saldırıların sonuncusu olan suikast girişimin 30 Nisan'da yapılacak parlamento seçimlerine yönelik olduğu düşünülmekte.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı