İtiraf etti, işte Esed'i iktidarda tutan ülke

İranlı Komutan Hacizade, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in iktidarda kalma nedenini 'İran'ın isteği'ne bağladı.

İtiraf etti, işte Esed'i iktidarda tutan ülke
İtiraf etti, işte Esed'i iktidarda tutan ülke
GİRİŞ 12.04.2014 16:26 GÜNCELLEME 12.04.2014 16:49
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Hacizade, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iktidarda kalma nedenini "İran'ın isteği" olarak değerlendirdi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, şehitleri anmak için başkent Tahran'da düzenlenen bir törene katılan Tuğgeneral Hacizade, şöyle konuştu:

"Dünyadaki 86 ülke Beşar Esed'in gitmesini ve Suriye yönetiminin değişmesini istedi, ancak İran'ın düşüncesi bu yönde olmadığından onlar yenilgiye uğradı."

YORUMLAR 34
  • cafer mutlu 10 yıl önce Şikayet Et
    sadece ESEDi degil Suriyede ve tum dunyadaki mezhepsizlerin isini bitirilmeli . Munafik cumhuriyeti Iranla iliskilerin iyi olmasini Hamas ve Mursi gibiler istemedimi ? Eger ''ehli sunnetiz ama eziliyoruz'' dersen ozaman dost gordugun iran gibi sinsi islam dusmanlarindan uzak durun !
    Cevapla
  • tankoy oytun 10 yıl önce Şikayet Et
    iran bebek katili bir ülkedir.... deccalin değirmenine su taşımaktadır...
    Cevapla
  • mert akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    israilin korkusu esadın kimysal silahlarıdır.. israil esadın gitmesini istemiyor da o yüzden mi esad rejimini bazı askeri noktalarını bombalıyor.o yüzden miamerika ve israi bir cuma günü akdenizde vüze ateşledi.bu hafta sonu amerika ve israil iran saldırı düzenleyebilir dendi.bu süreçte rusya ve iran sert açıklamalar geldi.ve ingiltere parlemontosundan suriyeye askeri müdahale için onay çıkmadı.bu haberi demi dinlemediniz de böyle yorum yapıyosunuz. ayrıca nato suriye askeri müdahale ittifakımız bunun altından kalkamaz dedi çünkü orsa rusyanın hava sahasının bölgeyi kontrol edecek güçte olduğu söylendi.hadi o haberi dinlemediniz bunu duymadınız. yuh yani amerika ırak savaşında ekonomik olarak bir miktar gerilemiştir.yani ekonomsi zarar görmüştür.eğer bu müdahaleyide yapsaydı daha da zarar görecekti ekonomisi.yahu bunları uzmanlar tv hep söyledi.siz bu uzamanşardan daha mı iyi bilecelsiniz bakın ben size şöyle söyleyim biraz daha zaman sizin bunları anlamnız için.
    Cevapla
  • eray akalın 10 yıl önce Şikayet Et
    iran cesur bir ülkedir. amerika genel kurmay başkanı dempsey iranla kara savaşıyla başa çıklamaycağını ilan etmiştir.bu haberin linkini araştırın. ayrıca amerika genel kurmay başkanı israil irana olası yönünde uyarmıştırçve szölerine şöyle devam etmiştir.israil hükümet sözcülerine ğer israil irana saldırırsa biz sorumluluk alamayız demiştir.o bölge risklilik arz ediyor demiştir. sözler aynı böylerdir. şimdi buraya hiçbir haber kaynağına dayanmadan yapılan yorummu doğru yoksa amerika genel kurmay başkanını dediğimi. ne kadar komik insanlarsınız.hem amerikayı savunuyosunuz. hemde dediğine inamıyosunuz. iran güçsüz bir ülke olsa bir genel kurmay başkanın basın toplasında böyle sözler sarfedermi size kim inanır işte yanlış bilen bir kaç vatandaş o da bir yere kadar ha...
    Cevapla
  • eray akalın 10 yıl önce Şikayet Et
    iran cesur bir ülkedir. 2008 dünya ekonumik krizinden en az etkilenen ülkelerdendir.çünkü dışa bağımlılığ azdır.bu kadar eknomik yaptırım aldığı halde bir çok ülkeye kafa tutabilmiştir. iranın gücü neymiş?.iranın gücümü ne?rusya ermenistandaki bazı fabrikalarda iran adına uranyum zengilleştirip ve stoğu atoma çevirttitiyor.bir atomun neler yapacağını bilemiyomusan bayağı bir güncelden uzak kalmışın derim. tabi cenevre protoklü gereği atom silahı kullanmak yasaktır. iran gibi keşke bizde amerika ve israile kafa tutabilsek.israil mavi marmara olayında kaç tane türk askerini öldürdü.bu bir savaş sebebidir.biz ise çok açık bir cephe alamdık.bu çok üzücü. ben herşeyi takip ediyorum siz merak etmeyin her şeyide kanıtlarım. daha geçen ay israil filistine roket taşıyan iran gemisini durdurdu.niye israil bizim türk askerlerimi öldürdüğü gibi iran askerlerini öldürmedi.bir düşünün bakalım? bakın israil iranın savaş gücünü biliyor ve korkuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi