'Biz desteklemeseydik Esed rejimi düşerdi'

İranlı komutan, Esed'i desteklediklerini itiraf etti.

'Biz desteklemeseydik Esed rejimi düşerdi'
'Biz desteklemeseydik Esed rejimi düşerdi'
GİRİŞ 14.04.2014 09:37 GÜNCELLEME 14.04.2014 10:35
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Abdurrahman KOÇ'un haberi...

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri'nde komutan olan Ali Haci Zade, Beşşar Esed hükümetinin varlığını sürdürmesini ‘İran'ın iradesine' bağladı. Haci Zade 'Biz desteklemiş olmasaydık Esed rejimi düşerdi' dedi.

İran'da yayın yapan ‘Faris' ajansına konuşan komutan, Beşşar Esed'in dışardan destekli olan muhaliflere karşı zafer kazanıp saltanatını devam ettirdiğini söyledi. Komutan Ali Haci Zade, Esed'in bu ‘başarısı'nı İran'ın desteğine bağlayarak ‘Çünkü İran böyle istedi' dedi.

Ajansa yaptığı açıklamada dünyadaki 86 ülkenin Esed rejiminin karşısında durarak yönetimin değişmesini istediğini söyledi ve şöyle ekledi; ‘Ancak bu ülkelerin hepsi başarısız oldu, çünkü İran'ın görüşü tam aksine. Bu yüzden bu ülkelerin hepsi hezimete uğramıştır' dedi.

İranlı komudan Haci Zade ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de başarısız olduklarını itiraf ettiğini söyleyerek sahnenin İran'ın istediği şekilde değiştiğini belirtti.

Geçen hafta El Cezire'ye konuşan Lübnan Hizbullah'ı Sekreter Yardımcısı Naim Kasım  "Herkesin önünde iki seçenek var, Esed'ın iktidarda kalması, ya da krizin devam etmesi. Seçenekler çok açık. Bir sonuca ulaşmak için ya Esed ile görüşmelere devam edeceksiniz, ya da onun iktidarı altındaki ülkede krizi devam ettireceksiniz" demişti.

Washington'un isteği doğrultusunda muhalifleri destekleyen ülkelerin işi zamana yayarak, fırsat kolladıklarını kaydeden Kasım, bunun Suriyelilerin kanının akmasına neden olan boş bir zaman kaybı olduğunu söyledi.
Kasım, çözümün Suriyelilerin kendi aralarında görüşmeler yapmasına bağlı olduğunu, Hizbullah'ın da bu ülkede kalmaya devam edeceğini vurguladı. Kasım, Suriye'de kalmalarının örgüt açısından hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.


KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    ESED VE İRANIN VARLIĞI İSRAİLE NE KADAR ZARAR VERDİ?. yıllardır bölgede iranın ve esedlerin borusu ötüyor.hangi gün israil işleyeceği. vahşetler öncesi bunlardan çekindi? gazzeyi,lübnanı ramallahı ve daha EHLİ SÜNNNETİN yaşadığı mekanları yerle bir edereken iranın ve marksist esed ailesinin israile nasıl bir tepkisi oldu?golanı israile esedlerin sattığını sur,yede her kes bilir . ,hizbuşşeytan denen örgüt israile bir kaç füze salladı israil bunu bahane edip on binlerce sünniyi çolu çocuk demeden katletti.şii nüfusun sünnilerden fazla olduğu lübnanda dahi bombalanan hep sünniler oldu .özellikle saadet partili kafasına sahip olan şahısların bu iran ve hatta irandan ziyade fanatik sünni ve eshab düşmanı molla avanesine duydukları bu merakı anlamak mümkün değil! başbakan bunlardan boşuna ayrılmamış..
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    siyonizm diye tutturanlar. acaba Allahın indinde tek zulüm siyonizm adı altında yapılanmıdr?bu kadarmı körsünüz?kimsenin iran düşmanlığı yaptığı yok 17 aralık operasyonundan sonra,bu gün iranı suriye zulmü sözkonusu oldğunda destekleyenler başbakanı ve ekibini irancılıkla, şia cılıkla sıçlayanlar.ama mesele şu ,iranda fanatik şiacılğa karşı olan ,türkiye ile iyi ilişkiler kurmak isteyen bir kanat var.molla zulmünden ve diktasından müşteki bir gurup .bunun içinde bizzat şii olan azerilerde var.ama bizim irancılara bakıyorum iranı sadece Esed marksisti söz konusu olduğu zaman destekliyorlar. inanın sünni kanadı desteklediğini idda ederek her türlü vahşeti işleyen el kaide ,ışıd ne kadar israil ve amerikan malı ise fanatik şiilerde hizbşşeytanda o kadar amerikan uşağıdır .ışıd el kaide gibi ehlibeyt düşmanı hariciler ve hizbşşeytan esed gibi eshab düşmanı şiiler bir oldu tek hedeflleri ,EHLİ SÜNNET .
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist Neocon.Grubu... Ortadoğu işgallerini 20 yıl önce planladı. Irak işgalini kim planladı ise İran düşmanlığını da o yapıyor. Aynı suçlamalarla. Abedeli General Wesley Clark, 1991 yılında Pentagonun 3 nolu ismi Wolfowitz'in "5-10 yılda Sudan-Somali-Irak-Lübnan-Libya-Suriye-İrandı işal edeceğiz" dediğini uyduğunu. Bütün arzularının demokrasi özgürlük değil savaş başlatmak ve hükümetleri yıkmak olduğunu duyunca şok olduğunu Ekim 2007 konuşmasında söyledi.....Barış Yasak! diyen Siyonist Evangelistler Barışın Allahın kıyamet işini engelleme olduğunu söylüyor. John Hagee, " Iraktan çıkmayacağız, daha Suriye ve İranla işimiz var" demişti....
    Cevapla
  • Muhammedi 10 yıl önce Şikayet Et
    zalim falan diyenlere bir soru. diğer zalimlere karşı neden sesiniz çıkmıyor? ya da çıkmadı(saddam, kaddafi vs.) geçin hikayeyi de içinizdeki zehri dökün
    Cevapla
  • YILMAZ BABUTCU 10 yıl önce Şikayet Et
    chp ve parelel destek unutulmasın. ..iran lı komutan esed'e destek vermeseydik düşerdi buyurmuş, bu konuda bütün payı kendisine çıkarmasın bence, çünki bizim CHP nin ve devlete kümelenmiş cemaatin PARALEL yapısınında katkıları enaz iran kadar vardır, onlaR hem gidip destek verdiler gazete ve televizyonlarıyla hemde kanunsuz dinlemelerle TC nin elini kolunu bağladılar esed'e verdkileri istihbarat ile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak