Esed klorin gazı kullandı! İşte görüntüler

Esed güçleri Suriye'de kimyasal silah kullanmaya devam ediyor. Rejimin Klorin Gazı kullandığına dair görüntülere ulaşıldı.

GİRİŞ 18.04.2014 09:42 GÜNCELLEME 18.04.2014 10:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

24 TV'de yayınlanan programda Suriye Türkmen lideri Samir Hafez canlı yayına telefonla bağlanarak son durum hakkında bilgi verdi.

Samir Hafez Suriye'de yaşanan bir acı gerçeği daha açıkladı. Suriye'de Esed'in kullandığı kimyasal silah hakkında bilgi verdi. Klorin Gazı esas olarak Birinci Dünya Savaşı'nda kullanılmış, yüksek miktarda solunduğunda öldürücü niteliği olan bir gaz. Ve Suriye rejiminin müttefiki İran tarafından aktarıldığı savunuluyor.
 
Görüntüde hastaneye kaldırılan aralarında çocukların da bulunduğu yaralıların nefes almakta güçlük çektiği görülüyor. Solunum zorluğu çeken çocuklar acıdan ağlarken, diğer siviller doktor müdahalesini bekliyor. Masum sivilleri tedavi etmeye çalışan bir doktorun; "Yine Klorin Gazı attılar. Her gün aynı şey. Ne yapacağız bilemiyorum" demesi ise dikkat çekiyor.

 

KLORİN GAZI NASIL BİR KİMYASAL SİLAHTIR?
 
Samir Hafez, Klorin Gazın akciğerde ödem oluşturduğunu ve nefes almayı zorlaştırarak öldürdüğünü aktardı. Hafez, Klorin Gazı hakkında bilgi verdi:
 
"Aslında 20 gün içinde 3 kere kullanılmış. Şimdiye kadar 5 kere kullanılmış. Bu gaz havadan ağır olduğu için yere iniyor. Ve atıldığı zaman temiz hava almak gerekiyor. Temiz hava almak için dışarıya çıkan kişiler bombalanıyorlar. İçeri girdikleri zaman zaten gaz dolu ve bu gaz akciğerlerde ödem yapıyor. Ödem yaptığı için boğulma gerçekleşiyor. Akciğerlerdeki şişmeden dolayı oksijen vermek gerekiyor. Ki bombalanan bölgelerde oksijen bulma imkanı da yok. Aslında onun çok iyi bir antidotu yoktur ama hastanın hastaneye kaldırılması gerekiyor. Ama hangi hastaneye kaldırılacak? Zaten, Suriye'deki hastanelerin ne durumda olduğu ortada…"
 
ESED'İN KİMYASAL KURNAZLIĞI!
 
Beşşar Esed'in vermiş olduğu kimyasal stok listesinde bulunmayan bu silahın tarım ilacı olarak bilindiğini aktaran Samir Hafez. Bu yöntemle Klorin Gazı'nın listeye verilmeyerek kurnazlık yapıldığını açıkladı.
 
KLOR GAZI EN ÇOK ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ ETKİLİYOR
 
Klorin Gazı'nın en çok çocuklar üzerinde etkisi olduğunu söyleyen Hafez, şehitlerin çoğunluğu olarak gençlerin olduğunu açıkladı. Hafez "Klor gazı mukavemeti zayıf kişileri çok daha fazla etkiler. Onun için Klorin Gazı daha çok çocukları etkiliyor. Ona rağmen şehitlerimizin çoğunluğu gençlerden oldu" dedi.
 
ERDOĞAN'A İFTİRA ATMIŞLARDI
 
Suriye'de Esed rejiminin kullandığı kimyasal saldırılarla ilgili geçtiğimiz hafta, dünyaca ünlü  gazeteci Seymour Hersh skandal bir iddia ortaya atmış, bu saldırılardan Erdoğan'ı sorumlu tutmuştu.
 
Bu iftiraya, Türkiye'deki bazı medya kuruluşları tarafından da itibar edilmiş, Türkçe ve İngilizce yayınlarla Türkiye ve Erdoğan uluslararası arenada suçlu gibi gösterilmeye çalışılmıştı.
 
Son ortaya çıkan görüntülerle Esed'in bu konuda kesinlikle masum olmadığı, kimyasal saldırıların bizzat rejim tarafından yapıldığı bir kez daha teyit edilmiş oldu.

KAYNAK: YİRMİDORTHABER.COM
YORUMLAR 6
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    Nuri balcının yaptığı. o zalim ve gaddar diktatörlerin ,ülkemizde iyilik emareleri barındırırken erdoğanın ona kardeşim demesini ayıplayıp ,zalimliği ele almışken onuınla fotoğraf çekmekte yarışan siyasetçilerin belki ömür boyu riyakarca yaptıklarından makbuldür şu yazdığı zulme isyan dolu yorum.Allah zulme eli yetmessede diliyle yorumıyla feveran etiği için onun gibilerinden razı olsun.fakat suryeli mültecilerin,muhacirlerin ülkemizde yaşadığı sıkıntılar ,çalıştırılıp ücretlerinin verilmemesi,ahır gibi evlerin yüksek fiyatlara kiralanması,hastanelerde gördükelri muameleler çok rahatsız ediyor beni.ülkemizde yaşanan bu tür zulümleride es geçmeyelim..
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    hataya gidin. esedin propaganda ve hükümet aleyhine herşeye destek için yandaşlarına, aklınızın alamayacağı kadar paralar gönderdiğini, herkezden duyar, somut örnekleriyle karşılaşırsınız..bunların herzaman sayısı az, sesi çoktur .vicdanı yok zalimliği çoktur.insanlığı zayıf .,edebiyatı kuvvetlidir
    Cevapla
  • mikail 9 yıl önce Şikayet Et
    Nuri baltacı. Sen ne yaptın anlat örnek ol....
    Cevapla
  • serdar demir 9 yıl önce Şikayet Et
    utanıyorum. abiler bu görüntüleri göstermeyin. insan olduğumdan utanıyorum. Erdoğan a bu iftiraları atanlar da insan olamaz.
    Cevapla
  • Nuri BALTACI 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyyyy İslam Alemi!!!. Sizin inandığınız Allah(cc) bu görüntüye ne der. Hala mı bu görüntüleri izlediğinizde yüreğiniz sızlamıyor. Koca koca adamlar, biz alan Müslüman ülkenin lideriyiz diye uluslararası arenada boy gösterip bu zulme sessiz kalan zavallılar. Ağlıyorum, içim acıyor, yüreğim yanıyor. Sizin döşekleriniz rahat mı? Dün gece iyi uyudunuz mu. Komşularınız aç, sefil, perişan. Peygamber'i hiç mi dinlemediniz. Allah'a verecek cevabınız var mı? Ve bu zulme bu güne kadar zulüm demeyen, zalime "zalim" diyebilecek cesareti dahi gösteremeyen ülkemin zavallı muhalefeti. Hadi bu memlekette bazı insanları kandırdınız. Ya sizin Allah(cc) ve Rasulüne (SAV) diyecek lafınız, verecek cevabınız var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu