İsrail'den Mescid-i Aksa'da namaz engeli

Yahudilerin "Hamursuz Bayramı" sırasında Mescid-i Aksa'ya girme teşebbüsleri nedeniyle bir haftadır çatışmalara sahne olan Kudüs'te İsrail polisi, Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlilerden 50 yaşın altındaki erkekleri camiye sokmadı.

İsrail'den Mescid-i Aksa'da namaz engeli
İsrail'den Mescid-i Aksa'da namaz engeli
GİRİŞ 18.04.2014 16:25 GÜNCELLEME 18.04.2014 16:25

İsrail bu hafta da güvenlik gerekçesiyle 50 yaşından genç erkeklerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarına engel oldu. Karara tepki gösteren Filistinliler, cuma namazını sokaklarda kıldı.

Yahudilerin Pazartesi günü başlayan "Hamursuz Bayramı" sırasında Mescid-i Aksa'ya girme teşebbüsleri nedeniyle bir haftadır çatışmalara sahne olan Kudüs'te İsrail polisi, Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlilerden 50 yaşın altındaki erkekleri camiye sokmadı.

Karara tepki gösteren Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya çıkan yollar üzerinde cuma namazını kıldı. İsrail polisi namaz öncesi Mescid-i Aksa'nın 10 kapısından, Silsile, Kattanin, Meclis ve Esbat kapıları dışındaki tüm kapılarını giriş çıkışlara kapattı.

Öte yandan, Hristiyanların "Kutsal Cuma" töreni ile de aşırı yoğunluğun yaşandığı eski şehir sokaklarında İsrail polisinin aşırı güvenlik önlemlerinin bu gece ve yarın da devam edeceği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi