'Esed güçleri klor gazı kullandı'

Suriye ordusuna Hama'nın Kufr Zeyta beldesindeki sahra hastanesi doktorları da rejim kuvvetlerinin "klor gazı içeren varil bombasıyla" düzenlediği saldırı sonucu çok sayıda yaralanın tedavi altına alındığını ileri sürdü.

'Esed güçleri klor gazı kullandı'
'Esed güçleri klor gazı kullandı'
GİRİŞ 21.04.2014 15:07 GÜNCELLEME 21.04.2014 15:07

Kufr Zeyta kentindeki Sahra Hastanesi doktorlarından Ebu Samir, Esed kuvvetlerinin iki hafta önce de "klor gazı içeren varil bombasıyla" gerçekleştirdiği hava saldırıları nedeniyle hastanelerine çok sayıda yaralı vakanın geldiğini savundu.

Gazdan etkilenenlerde gögüs sıkışması ve görme bozukluğu gibi septomların tespit edildiğini dile getiren Samir, yaralılara bronş açıcı ve gevşetici ilaçlar ile oksijenle tedavi yaptıklarını ifade etti.

Samir, hastanelerindeki vakalardan ikisinin durumunun hayati tehlike taşıdığını kaydederek, tüm sivil toplum kuruluşlarından yardım beklediklerini söyledi.

Suriye ordusuna bağlı helikopterin iki gün önce Hama'nın Kufr Zeyta beldesini "klor gazı içeren varil bombasıyla" saldırısında 100 kişinin etkilendiği ileri sürülmüştü.

Bölgedeki yerel aktivistler, olayı doğrulayarak, rejimin güçlerinin son dönemlerde beldeye "varil bombası" yerine "klor içren varil bombasıyla" saldırdığını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı