Milli mutabakat için gösteri düzenlendi

Gazze'de, Fetih ve Hamas hareketlerinin ayrılığı bitirmeleri ve milli mutabakat anlaşmalarını uygulamaya koymaları için baskı oluşturmak amacıyla gösteri düzenlendi.

Milli mutabakat için gösteri düzenlendi
Milli mutabakat için gösteri düzenlendi
GİRİŞ 22.04.2014 17:14 GÜNCELLEME 22.04.2014 17:14

"Ayrılığın Bitirilmesi için Ulusal Kampanya" tarafından Gazze'deki Yasama Konseyi binası önünde düzenlenen eylemde, "Ayrılığa hayır" sloganı atıldı.

AA muhabirine konuşan kampanya organizatörlerinden Neval Zekut, gösterinin, Filistinli liderlerden mutabatı sağlamaları ve Kahire ile Doha'da yapılan anlaşmaları uygulamaya koymalarını talep etmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Zekut, "Ayrılık dosyasını kapatmaları için Fetih ve Hamas'a baskı yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Gazze'deki Fetih Hareketi Merkezi Komite Üyesi Amal Hamd, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) mutabakat için Gazze'ye geldiği şu saatlerin tarihi önem taşıdığına vurgu yaptı.

Filistinliler olarak bu fırsatın iyi bir şekilde değerlendirilmesini istediklerini ifade eden Hamd, Amerika ve İsrail'in baskıları dikkate alındığında milli mutabakatı gerçekleştirmek için Filistinli liderlerin ciddi irade göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Filistin'de 2006 yılında seçimleri Hamas'ın kazanmasının ardından Fetih'le aralarında anlaşmazlıklar çıkmış, yaşanan çatışmaların ardından Hamas, 2007'de Gazze'nin kontrolünü ele geçirmişti. Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıkların sonlandırılması için Mayıs 2011'de Mısır, Şubat 2012'de ise Katar başkanlığında uzlaşma görüşmeleri yapılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz