"Aday olma ve oy kullanma haram"

Suriye İslam Konseyi, devlet başkanlığına aday olma ve oy kullanmanın haram olduğunu savundu.

"Aday olma ve oy kullanma haram"
"Aday olma ve oy kullanma haram"
GİRİŞ 25.04.2014 18:13 GÜNCELLEME 25.04.2014 18:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konseyden yapılan yazılı açıklamada, 3 Haziran'da yapılması öngörülen seçimlere aday olarak katılmak ya da oy kullanmanın haram olduğu vurgulanarak, Beşşar Esed'in meşruiyetinin kalmadığı, devlet başkanlığı seçimlerinin de ülkenin içinde bulunduğu şartlar altında yapılamayacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Seçimlere katılım, zulme ortak olma" şeklinde değerlendirilerek, bunun suçlulara yardım etmekten başka hiçbir sonucu olmayacağı görüşü savunuldu.

Suriye İslam Konseyi, 12 Nisan'da yaklaşık 40 muhalif dini oluşum ve Suriye'nin önde gelen din adamlarının katılımıyla İstanbul'da kurulduğunu açıklamıştı.

Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye Halk Meclis Başkanı Muhammed Cihad el-Lahham, devlet başkanlığı adaylığı için ilk başvuran kişinin Halep milletvekili Mahir Abdülhafız Haccar olduğunu açıklamış ikinci adaylık başvurusunun ise 1960 Şam doğumlu, eski bakan ve meclis üyesi Abdullah en-Nuri tarafından yapıldığını duyurmuştu.

Suriye'de 3 Haziran yapılması beklenen seçimler için adaylık başvurularının 22 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yapılabileceği belirtilmişti.

YORUMLAR 1
  • celal yolal 9 yıl önce Şikayet Et
    siyaseten her zaman uzak durun. kim polemig konuşursa her zaman uzak durun .YUNUS EMRE ÇOK MAL HARAMSIZ ÇOK SÖZDE YALANSIZ OLMAZ. SAYGILAR
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak