Darbe karşıtı 22 kişiye gözaltı!

Mısır'da güvenlik güçleri, Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyeleri ve darbe karşıtlarının yaptıkları gösteride 22 kişiyi gözaltına aldı.

Darbe karşıtı 22 kişiye gözaltı!
Darbe karşıtı 22 kişiye gözaltı!
GİRİŞ 10.05.2014 11:14 GÜNCELLEME 10.05.2014 11:14

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi ülkenin dört değişik kentinde darbe karşıtı gösteri düzenledi. Güvenlik güçlerinin protestoculara müdahalesi sonucu arbede çıktı. Başkent Kahire ile İskenderiye, Giza ve Feyyum kentlerinde 22 yönetim karşıtı protestocu gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda göstericilerin üzerinden molotofkokteyl, bıçak ve çeşitli suç aletlerinin çıktığı belirtildi. Gözaltına alınanların kimlikleri hakkında ise bilgi verilmedi.

Yönetim karşıtı gösterilerde "darbecilerin meşru olmadığı, yargılamaların hukuksuzluğu nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçiminin adil olmayacağı, mahkemelerin verdiği keyfi kararlar ve güvenlik güçlerinin göstericilere uyguladığı şiddetin" protesto edildiği bildirildi.

Mısır güvenlik güçleri, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasından sonra darbe yönetimine karşı protesto yapanlara, İhvan liderleri ve üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarını, 3 Temmuz'daki askeri darbeden bu yana sürdürürken, ülkede 46'ncı haftasına giren darbe karşıtı gösteriler 316 gündür ülke genelinde aralıksız yapılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!