Arap dünyasından taziye yağdı

Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Gazze, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler için Türkiye'ye başsağlığı mesajlarını iletti.

Arap dünyasından taziye yağdı
Arap dünyasından taziye yağdı
GİRİŞ 14.05.2014 15:51 GÜNCELLEME 14.05.2014 15:51

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Halife Al Sani'nin de taziye mesajını ilettiği belirtildi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın Cumhurbaşkanı Gül'e taziyelerini ilettiğini aktardı.

Emir Sabah mesajında, maden faciasında hayatını kaybedenler için samimi duygularla taziyelerini sunduğunu belirterek, ölenlere Alllah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Kuveyt Başbakanı'nın da taziye mesajını Cumhurbaşkanı Gül'e ilettiği ifade edildi.

Bahreyn resmi ajansı BNA'da yer alan habere göre, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife de Cumhurbaşkanı Gül'e taziyelerini bildirdi.

Öte yandan Gazze'den Hamas hareketi de "kardeş ülke" Türkiye'ye taziyelerini bildiren bir mesaj yayımladı. Mesajda, "Samimi duygularla, kardeş Türk hükümeti ve halkına başsağlığı mesajımızı iletiyoruz" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu