Ayağını Kabe'ye yaslayan polise soruşturma

Mekke Emiri, ayak tabanını Kabe'ye yaslayarak saygısızlık yapan polis memuru için savcılığa soruşturma talimatı verdi.

Ayağını Kabe'ye yaslayan polise soruşturma
Ayağını Kabe'ye yaslayan polise soruşturma
GİRİŞ 28.05.2014 11:00 GÜNCELLEME 28.05.2014 14:01
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan fotoğrafın ardından savcılığa soruşturma talimatı veren Mekke Emiri Meş'al bin Abdullah bin Abdulaziz, ayak tabanını Kabe'ye yaslayan polis memurunun davranışının kabul edilemez olduğunu, Müslümanların kutsal mekanında herkesin edebini takınması gerektiği açıklamasını yaptı.

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraf herkes tarafından büyük tepki topladı. Arap kültüründe bir kişinin ayakkabısını veya ayak tabanını bir yere uzatması ve yaslaması büyük hakaret kabul ediliyor.

Olayın ardından Meş'al bin Abdulaziz, Mekke Emniyet Müdürü'ne Harem-i Şerif ve çevresinde insanların daha dikkatli davranması ve edebini takınması için bir çalıştay kurulmasını, gerekirse bu yönde eğitim verilmesini istedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • hakan aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    krallar ve şeytanlar. Mısır'da Rabia meydanında 4000 müminin katline hem onay hem de destek veren Suud hanedanı. 85 hacc'ında ABD askerleriyle birlikte kutsal beldeyi kana bulayan ve yüzlerce hacı'yı katleden Suud hanedanı. Halkı açlık içindeyken gittikleri ülkelerde on adet helikopter ve 100 son model mercedes kiralayarak israfın alayını yapan Suud hanedanı. Bunların değil dinle, imanla, Allah'la; insanlıkla bile alakası yok. Bunların yanında o yorgun polisin yaptığı mekruh bile sayılmaz.
    Cevapla
  • Mustafa ETİZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir Emevi taktiği........... Kabeyi İtalyan mermerleriyle kaplamakta beis yok. Tavafta eşit olan müminlerin bazılarının tavaf dışında 5 yıldızlı otellerde konaklarken bazılarının koğuş sistemli otellerde kalmasında beis yok. Mekke sokaklarında yabancı işçilerin emeklerini kanlarını emercesine sömürmekte beis yok. Mekke sokaklarında karınlarını doyurmaktan aciz insanların varlığında beis yok. Çağımızın ebulehebleri ve ebu cehilleri polisin peşine düşmüş. Amerikanın Karunluğunu yapan müşrikler akıbetiniz ebu lehepten farklı olmayacak.
    Cevapla
  • ömürcan 9 yıl önce Şikayet Et
    asıl önemli olan....ESAS KONU NEYMİŞ.... GÖRELİM.. bu devirde bu zamanda, krallıkla ülke yönetmek. göstermelik yapılan seçimler.. babadan ogula geçen bir idare şekli.eeeeeeeeee sen gel şimdi esas bunları anlat. kadınlara hala ehliyet yasak.. bu ne biçim ülke yaaaa. eee.. belki kadınların sokaga çıkmasıda yasak.. o yasak bu yasak.. çok parti yasak.. evet, millet uyanmasın, bizim saltanat değişmesin. ve yapılan herşey islam adına.. vah vahhh.. islamiyet bu ülkelerde idarecilerin saltanatını devam ettitrmeğe bir aracı olmuş... neyse... başka bişe daha.......... " kabe" ve nunun gibi kudsi yerlerde özel idare olmalı. buraların yönetim hakkı cümle islam ülkelerinden seçilecek bir konsey tarafından yönetilmeli.kabe bir ülkenin yada bir padişahın olmamalı. orası cümle islamındır. yönetiminde de cümle islam alemi olmalıdır.ESAS KONU BUUUUUUUUUU...
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    HARAMEYN galden KURTARILMALIDIR !!! HARAMEYN ÜMMETİ MUHAMMEDindir.... O polisin yaptığı basit bir hatadır, belki dalgınlıkla yapmıştır... Ama zalim suud kral bozuntularının Harameynde yaptıkları zalimlikler planlı ve bilinçlidir. Ka'be ve çevresinde Peygamberimiz dönemini hatırlatacak her şey yok edilmiştir, dokunulmayan bir Ka'be kalmıştır. Son bir yıl içinde haberini okuduk ki, Hz. Hatice'nin evi tuvalet alanına alındı. sıra Peygamberimizin doğduğu evde herhalde... Bu ÜMMET bu VEHHABİlerin her yaptığını kabullenmek zorunda mıdır? Ka'be'yi sarmış ve yok etmiş heyula binalar az saygısızlık mıdır? Hala da GÖKDELEN tarlasına çevirme çalışmaları son hızla devam ediyor... BU Zalim kralların tek gücü varrrr: PARAAAA... HARAMEYNin YÖNETİMİ DÜNYA MÜSLÜMANLARINI TEMSİL EDEN BİR KOALİSYONUN ELİNDE OLMALIDIR...
    Cevapla
  • Salih 2 9 yıl önce Şikayet Et
    Kabede de olsa her askerin saygısı aynı değil.. Şahit olduğum bir durum benide üzmüştü, arap ülkelerindendi sanırım yaşlı bir hacı omuzunda taşıdığı şal gibi bir örtüyü kendisi yaklaşamadığı için oradaki askere attı kebeye sürde bana at diye, asker o örtüyü dürüp başka bir tafa doğru fırlatıp attı, tabi sahibide alamadı birşeyler söyliyerek tavafına devam ett...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor